Elena Udrea la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, Bucuresti, Vineri, 20 Octombrie 2017. Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a comentat aseară situația în care se află coaliția de guvernare în acest moment, după ce s-a aflat că premierul Florin Cîțu a avut ceva probleme cu legea penală în trecut, pe când se afla în America.

Pe principiul că greşeala recunoscută este pe jumătate iertată, Udrea a opinat că poate problema nu ar fi atât de stringentă dacă premierul ar fi vorbit deschis despre ceea ce s-a întâmplat – posibil înainte de a se afla, făcând un exercițiu de sinceritate, dar mai ales după.

Și mai este o problemă, a atacat frontal fostul ministru, problemă ușor de ghicit: cum rămâne cu acel „crez”, fără penali în funcții publice? E adevărat, Udrea este printre primele persoane care știe ce înseamnă o problemă penală, mai recentă decât cea a premierului. Aceasta în condițiile în care a fost condamnată în primă instanță, de Curtea de Apel București, la 8 ani de închisoare cu executare, în dosarul finanţării campaniei prezidenţiale din 2009. Decizia nu este definitivă, dosarul aflându-se în acest moment în apel, la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde are termen în octombrie.

Sunt de părere că nu este atât de grav faptul că a condus sub influența alcoolului acum nu știu câți ani în urmă, cât minciuna, lipsa de asumare și demagogia. Pe vremea când nu era premier, îmi amintesc postări ale domnului Cîțu pe facebook, în care cu limbajul unui tânăr politician care acum s-a înscris într-un partid nu își respectă adversarii.

Ștergea pe jos cu Dragnea și așa mai departe. Uite că toate acele principii dânsul le calcă în picioare pentru că dintr-o dată penalii pot fi în funcții publice, uite că nu mai contează o condamnare, dacă ai mințit.

Tot ce a susținut domnul Cîțu, PNL, partenerii de coaliție, toate principiile acelea pe care le-au afișat, astăzi le calcă în picioare pentru că e mai important să rămâi premier decât să fii consecvent. Nu am nimic cu ce a făcut domnul Cîțu în tinerete, se putea întâmpla oricui, dar arată că este demagog”, a spus Udrea la GoldFM, citată de Știri pe Surse.

Articolul precedentGhinea nemulțumit de „letargia” guvernării
Articolul următorContre între Cristian Ghinea și Kelemen Hunor. Subiectul: „pixul lui Dragnea”!