Ghinea nemulțumit de „letargia” guvernării

După Congresul PNL și punerea „pe șine” a PNRR, USR PLUS poate lua decizii cu privire la rămânerea ori ieșirea de la guvernare

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea consideră că lupta internă a liberalilor afectează guvernarea, în ciuda asigurărilor pe care le dă premierul Florin Cîțu. De altfel, acesta fiind  și unul dintre motivele pentru care deciziile din cadrul coaliției, cu privire la reforme, nu se iau la timp.  

„Noi, USR PLUS, suntem nemulțumiți de ritmul reformelor. Dilema este următoarea: aceasta este o caracteristică permanentă a acestui guvern sau aceasta este o situație temporară care se va rezolva după congresul PNL? De fapt, aici este buba. Dacă ne obișnuim cu ideea că ăsta este ritmul de reformă pe care îl putem, atunci o spun foarte clar: noi, USR PLUS, nu o să ne obișnuim cu ideea asta”, a afirmat Cristian Ghinea, la Digi24.

Cât privește o ieșire de la guvernare, așa cum au fost voci care au vehiculat acest aspect, Cristian Ghinea a ținut să sublinieze că aceasta nu este „o chestiune pe care să o discuți toată ziua”, ci un proces care înseamnă „o analiză a ce am reușit să facem până acum și o decizie a comitetului politic care va lua această decizie”.

Elementele cheie pentru ieșirea de la guvernare

De altfel, Ghinea consideră că sunt două elemente cheie pentru luarea unei decizii în această privință: Congresul PNL și Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Primul element este să trecem de congresul PNL și să fim pe prezumția că această letargie a guvernării este o situație temporară care va fi depășită după congresul PNL, când o nouă conducere legitimă – oricare ar fi ea – a partidului va fi în poziția de a lua decizii. Pentru că asta e problema, că nu se iau decizii, că tot amânăm deciziile.

Al doilea element important – să nu uităm de PNRR, care, pe lângă finanțarea de 30 de miliarde, este și un program uriaș de reforme. În cadrul PNRR, această coaliție s-a angajat la niște reforme care erau oricum în programul de guvernare, doar că le-am atașat deadline-uri și detalii”, a mai spus Ghinea, adăugând că odată trecut de Congresul PNL, dar și de punerea „pe șine” a PNRR, „nu vom avea niciun fel de scuză să nu livrăm. Deocamdată suntem în perioada în care punem semințele unei guvernări reformiste, nu suntem acolo”, a conchis Cristian Ghinea.

Cîțu a convocat Biroul Politic pentru validarea viitorului ministru al Finanțelor

Articolul precedentCîțu a convocat Biroul Politic pentru validarea viitorului ministru al Finanțelor
Articolul următorElena Udrea, despre situația premierului: „Dintr-o dată penalii pot fi în funcții publice”