Cîțu a convocat Biroul Politic pentru validarea viitorului ministru al Finanțelor

În weekend își va depune candidatura pentru șefia PNL, cu moțiunea „România Liberală”

Premierul Florin Cîțu a afirmat, marți, că a fost convocat Biroul Politic Național (BPN) pentru această dimineață (la ora 10.30), tema principală fiind validarea viitorului ministrul al Finanțelor, Dan Vîlceanu. De altfel, Cîțu i-a răspuns și liderului PNL, care a acuzat că această convocare „s-a făcut din scurt”, deși toate părțile implicate știau atât de propunerea lui Vîlceanu, cât mai ales de faptul că interimatul premierului la Finanțe expiră la finalul săptămânii.  

„Mâine (n.r. – miercuri), pentru că suntem responsabili, am convocat BPN pentru a numi ministrul Finanțelor Publice. Trebuie să ne concentrăm pe guvernare, urmează rectificarea bugetară, alocări de resurse importante în economie, așa cum v-am obișnuit – eficient, și, bineînțeles, am discutat strategia pentru perioada următoare, pentru că intrăm intrăm în linie dreaptă pentru Congresul din 25 septembrie. Vă asigur că toate procedurile convocării BPN au fost respectate. Nu e chiar din scurt, cum zice președintele PNL, am avut o discuție ieri. Cred că două zile sunt de ajuns”, a declarat Florin Cîțu, luni, la finalul ședinței de la Vila Lac.

Cîțu și moțiunea „România Liberală”

De altfel, premierul Florin Cîțu a anunțat că moțiunea cu care se va prezenta la Congresul PNL din 25 septembrie se va numi „România Liberală”, urmând ca la finalul acestei săptămâni să îți depună și candidatura.

„Moțiunea se cheamă «România Liberală», în weekend o voi depune. Până în 2024 veți vedea că vom câștiga toate alegerile. Susținem în continuare «Fără penali în funcții publice»”, a declarat Florin Cîțu.

Întrebat de susținerea din partea colegilor, în contextul celor două scandaluri în care este implicat, Florin Cîțu a comentat: „Sunt un om politic pe picioarele mele, dar e bine susţinerea că a venit şi acum. Aţi văzut susţinerea colegilor mei astăzi, nu e niciun reproş acolo”.

Data limită de depune a candidaturilor pentru Congresul PNL este de 25 august, așa că lista este încă deschisă și pentru candidaturi de „ultimă oră”, cum ar putea fi cea a lui Alin Tișe (președinte CJ Cluj).

Cîțu, către români: „Îmi doresc să rămâneți alături de mine, optimiști”

Articolul precedentAdio curse pe Hipodromul Ploiești. O decizie judecătorească oprește întrecerile de trap!
Articolul următorGhinea nemulțumit de „letargia” guvernării