Hipodromul Ploieşti nu va mai putea găzdui curse de trap. Instanța a decis suspendarea aplicării Regulamentului curselor de trap,  aprobat de către Consiliul Local Ploiești în luna martie a acestui an. Regulamentul a fost contestat de Asociația Calului de Trap (ACT) care a reclamant mai multe anomalii în organizarea curselor, dar și în omologarea rezultatelor.

Sentinţa poate fi atacată cu recurs, însă este definitivă. 

Pe pagina oficială de Facebook a organizaţiei, ACT a explicat că regulamentul aprobat de Consiliul Local Ploieşti în această primăvară a fost suspendat prin decizia instanţei, dar că se pot ţine curse, în baza „Regulamentului General al Curselor de Trap din România parte din Programul de ameliorare al rasei”.

Scandalul este mai amplu decât s-ar fi bănuit iniţial, vizând inclusiv unele denumiri înregistrate ca mărci oficiale de cealaltă tabără. Reprezentanții CSM Ploieşti au omis să prelungească licenţele pentru mai multe mărci. Așa se face că mai nou faimosul „Derby de Trap al României” este organizat la Mangalia, deși de zeci de an a fost organizat doar la Ploiești. Tradiționalul Derby a fost înlocuit la Ploiești cu „Marele Premiu Regal al României la Trap”.

Scandalul de pe Hipodromul Ploiești are în realitate la bază un conflict mai vechi dintre Asociația Calului de Trap și Federația Româna de Trap, conflict care are la bază dorința ambelor entități de a deține monopolul asupra reproducerii cailor de trap din România

Articolul precedentDrumul Valea Doftanei-Săcele ar putea fi gata în 2023
Articolul următorCîțu a convocat Biroul Politic pentru validarea viitorului ministru al Finanțelor
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...