Kelemen Hunor (RFI)

Tensiunile din coaliția de guvernare și atacurile mai mult sau ai puțin voalate continuă, aseară contre având loc între vicepremierul Kelemen Hunor și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Cristian Ghinea.

La mijloc, Programul Național de Dezvoltare Locală 3, botezat de liberali programul de investiții „Anghel Saligny”, și despre care Cristian Ghinea nu are de spus lucruri tocmai plăcute.

Aseară, la Digi 24, Ghinea a criticat modul în care a fost gândit acest PNDL 3 și, chiar dacă referirea nu avea legătură directă cu partidul pe care îl conduce Kelemen Hunor, acesta din urmă a livrat un răspuns pentru ministru pe aceeași cale.

Ministrul a vorbit despre „umbra” lui Liviu Dragnea, cu referire la modul în care se împart banii pentru investiții în teritoriu, prin acest nou program: „Vine statul în mărinimia lui, cu pixul lui Dragnea, care acum se plimbă de la unul la altul, și zice: îți dau ție, îți dau ție, îți dau ție.

(…) USR PLUS a spus: nu putem să aprobăm ceea ce criticam acum 3 ani. Haideți să facem, dacă vreți chestia asta și dacă avem spațiu bugetar – că asta e altă chestiune, de câte ori are propuneri USR PLUS, nu sunt bani, dar când e vorba de Anghel Saligny, PNDL3, sunt bani.

Brusc, s-au găsit 50 de miliarde de lei în buget. De unde? Că nu am văzut această perspectivă bugetară, mai ales că suntem într-o țară aflată în procedură de deficit excesiv”, a subliniat Cristian Ghinea, pentru sursa citată.

Ulterior, Kelemen Hunor a avertizat că, în același timp, acuzații similare s-ar putea face și la adresa celui care conduce MIPE, pentru că și acesta are „un pix”. Iar declarațiile acestuia le-a pus pe seama… oboselii.

Eu cred că domnul Ghinea a fost cam obosit când a spus acest lucru. Şi pixul cui se plimbă în mâna lui Ghinea? E o abordare total greşită.

Ieri am avut o discuţie în coaliţie, au cerut nişte lămuriri colegii din USR-PLUS, au venit cu nişte propuneri absolut de bun simţ şi vor fi incluse în ordonanţa de urgenţă aceste propuneri. Dar să pui la îndoială necesitatea investiţiilor în UAT-uri pentru comunităţile locale spunând că a făcut nu ştiu cine ce şi în ce pix a stat la un moment dat, într-un alt guvern, o astfel de dezvoltare, program, proiect, este cam mult”, a atras atenția Kelemen Hunor, la Digi 24.

Articolul precedentElena Udrea, despre situația premierului: „Dintr-o dată penalii pot fi în funcții publice”
Articolul următorMarea Britanie va avea un program de primire a 20.000 de refugiați afgani