Iohannis i-a dat „binecuvântarea” lui Vîlceanu

Ceremonia de învestire a noului Ministru de Finanțe va avea loc la Palatul Cotroceni, de la orele 17:30

Dan Vîlceanu, secretarul general al PNL (Facebook)

Președintele Klaus Iohannis i-a dat, astăzi, „binecuvântarea” lui Dan Vîlceanu, propunerea taberei lui Florin Cîțu pentru a ocupa funcția de Ministru de Finanțe. Anunțul a fost făcut chiar de Administrația Prezidențială. Mai mult, ceremonia de învestire a lui Vîlceanu va avea loc astăzi, la Palatul Cotroceni, începând cu ora 17:30.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 18 august 2021, decretul de numire în funcţia de membru al Guvernului a domnului Dan Vîlceanu, ministrul finanţelor. La data publicării prezentului decret în Monitorul Oficial al României, încetează efectele Decretului nr. 825/2021 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 676 din 8 iulie 2021. Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc astăzi, ora 17:30, la Palatul Cotroceni”, se arară în comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Citește și: Dan Vîlceanu, validat pentru Ministerul Finanțelor

În cursul acestei dimineți, premierul Florin Cîțu a anunțat că Dan Vîlceanu a fost validat pentru Ministerul Finanțelor, cel din urmă fiind un apropiat al primului ministru.

Reamintim că Vîlceanu a fost votat aproape în unanimitate, singurul vot împotrivă fiind cel al liderului PNL, Ludovic Orban. Cel dintâi liberal al partidului și-a motivat votul, spunând că nu este de acord cu propunerea pentru că ar exista „riscuri cu privire la această desemnare”.

În urmă cu aproximativ o lună, Alexandru Nazare era demis din funcția de Ministru al Finanțelor, spre marea nemulțumire a lui Ludovic Orban, Nazare fiind, de data aceasta, apropiat al liderului PNL.

Articolul precedentUniunea Europeană nu îi recunoaște pe talibani ca autoritate legitimă în Afganistan, însă cere un dialog cu aceștia
Articolul următorVlad Voiculescu, după numirea lui Vîlceanu: „Golăneală”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.