Ieri, fără emoții, deputatele PSD Natalia Intotero și Simona Bucura-Oprescu au fost validate de conducerea PSD să preia Ministerul Familiei, respectiv Ministerul Muncii.

După ședința Consiliului Politic Naţional al PSD, liderul Marcel Ciolacu a explicat și decizia de a face propunerile, prin aceea că „doamna Bucura este preşedinta comisiei de administraţie din Parlament, cu experienţă clară în această zonă, şi doamna Intotero a mai fost ministru o perioadă de timp şi secretar de stat la Ministerul de Externe şi preşedinta comisiei de învăţământ. Sunt două doamne atât cu activitate politică, dar şi cu activitate în Parlament”.

Mai lipsesc așadar câțiva pași minori pentru ca cele două deputate să fie învestite în funcție, iar cabinetul Ciolacu să fie complet din nou, după demisiile miniștrilor Gabrielei Firea și Marius Budăi.

Aseară, ambele doamne au avut de transmis câte un mesaj pe rețelele de socializare, Natalia Intotero declarându-se „onorată” să primească nominalizarea.

Îi mulțumesc domnului prim-ministru Marcel Ciolacu și domnului președinte Laurențiu Nistor pentru încrederea acordată, precum și tuturor colegelor și colegilor din PSD pentru susținere.

Îmi voi dărui toată puterea și priceperea pentru a-i reprezenta corect pe români în această funcție guvernamentală. Social-democrația este despre oameni, iar valorile în baza cărora îmi voi ghida mandatul sunt parte integrantă din ethos-ul Partidului Social Democrat: egalitate, solidaritate, dreptate și respectul pentru cetățeni”, a promis Natalia Intotero.

În ceea ce o privește pe Simona Bucura-Oprescu, aceasta consideră că nominalizarea pentru funcția de ministru al Muncii și Solidarității Sociale „reprezintă o mare responsabilitate”:

Îi mulțumesc premierului Marcel Ciolacu pentru încredere! De asemenea, le mulțumesc colegilor mei din Consiliul Politic Național #PSD pentru votul de astăzi!
Le mulțumesc mult și colegilor din PSD Arges, fără munca alături de ei această zi nu ar fi existat!

Îmi doresc să am un parteneriat real și constructiv cu societatea civilă și cu structurile profesionale, patronale și sindicale reprezentative.

Sunt pe deplin conștientă că avem foarte multe de făcut și sunt hotărâtă să muncesc eficient atât pentru a schimba lucrurile în ceea ce privește situația azilelor din România, cât și pentru realizarea reformelor asumate prin PNRR, în special privind Legea pensiilor speciale, Legea pensiilor și Legea salarizării!”.

Articolul precedentPredoiu, despre ministerul pe care îl conduce, de ziua lui: „Ministerul Afacerilor Interne are nevoie de oameni curajoși și inteligenți”
Articolul următorAngajați MAI care s-au remarcat în ultimul an, recompensați cu distincții