PSD

Membrii PSD ar urma să decidă astăzi, în cadrul Consiliul Politic Naţional, care vor fi nominalizările la ministerele Muncii şi Familiei, după demisiile lui Marius Budăi și a Gabrielei Firea.

Consiliul Politic Naţional al PSD se va reuni de la ora 10.00, ședinţa urmând a avea loc prin videoconferinţă, la sediul partidului din Kiseleff.

În prezent, interimatul la Ministerul Muncii îl asigură viceprim-ministrul Marian Neacșu, în vreme ce la Ministerul Familiei este Bogdan-Gruia Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Ivan este deputat la primul mandat, ales în 2020 din partea PSD. Anterior, a fost consilier al președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și purtător de cuvânt al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Potrivit unor surse citate de B1 TV, Natalia Intotero este favorită pentru a prelua Ministerul Familiei, în timp ce Simona Bucura-Oprescu ar urma să preia portofoliul Muncii.

Mai cunoscută este Natalia Intotero, dat fiind mandatul de ministru pe care l-a deținut în perioada Guvernului Dăncilă. Potrivit propriului CV, Natalia-Elena Intotero pe numele său complet a fost aleasă prima oară deputat în 2012, când i-a fost acordat „încrederea” hunedorenilor, pe care îi reprezintă „cu demnitate în Parlamentul României”.

În prezent, aceasta este preşedinte al Comisiei pentru educaţie. Între ianuarie 2018 – noiembrie 2019 a fost ministru pentru Românii de Pretutindeni, activitate întreruptă însă în perioada aprilie-iunie 2019 „din cauza candidaturii pentru Parlamentul European”. În 2012, timp de câteva luni, a fost secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, funcție pe care o deținuse de altfel și în anul 2009, dar la Departamentul de Stat pentru Relații Instituționale al MAE. De profesie profesor, timp de 4 ani, între 2004 – 2008, aceasta a fost și consilier județean în cadrul Consiliului Județean Hunedoara.

În ceea ce o privește pe Simona Bucura-Oprescu, aceasta are 43 de ani, și este preşedinte în Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului. A fost aleasă în pentru prima oară deputat în 2012, anterior fiind vicepreşedinte la Consiliul Județean Argeș (2011 – 2012). Între 2004 – 2011, a fost consilier judeţean.

Articolul precedentPonta, din nou la mâna Wizz Air: „Luați-vă jet privat ca Președintele nostru!”
Articolul următorCîțu nu are încredere în actualul Guvern: „Economia se duce în cap”