Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Tinerii sub 40 de ani ar trebui să nu consume deloc alcool, arată cel mai amplu studiu publicat de The Guardian.

Potrivit acestui studiu, alcoolul prezintă riscuri semnificative pentru sănătate și niciun beneficiu pentru tineri, dar unii adulți mai în vârstă ar putea avea de câștigat dacă beau o cantitate mică de alcool.

Concluzia vine de la autorii studiului Global Burden of Diseases, un proiect al Universității Washington din Seattle.

În urmă cu patru ani, studiul afirma că până și consumul ocazional de alcool este dăunător pentru sănătate. Mai mult, sugera ca guvernele să sfătuiască oamenii să se abțină în totalitate

Cu toate acestea, după o nouă analiză majoră a datelor globale, experții au ajuns la noi concluzii, mai notează sursa citată.

Tinerii se confruntă cu riscuri mai mari pentru sănătate din cauza consumului de alcool decât adulții mai în vârstă.

Dar adulții cu vârsta de 40 de ani și peste, sănătoși, pot beneficia de un consum limitat de alcool, cum ar fi un pahar mic cu vin roșu pe zi, inclusiv de un risc redus de boli cardiovasculare, accident vascular cerebral și diabet.

Rezultatele publicate în Lancet sunt primele care raportează riscul de consum de băuturi aloolice, în funcție de regiunea geografică, vârstă și sex

Aceste rezultate sugerează că recomandările globale privind consumul de alcool ar trebui să se bazeze pe vârstă și pe locație, cu cele mai stricte orientări pentru bărbații cu vârste cuprinse între 15 și 39 de ani.

Această categorie care prezintă cel mai mare risc de consum „nociv” de alcool la nivel mondial.

Mesajul nostru este simplu: tinerii nu ar trebui să bea, iar persoanele mai în vârstă ar putea consuma cantități mult mai mici”, a declarat autorul principal, Dr. Emmanuela Gakidou, profesor de științe metrice de sănătate la Facultatea de Medicină a Universității din Washington.

Deși poate că nu este realist să credem că tinerii adulți se vor abține de la băutură, credem că este important să comunicăm cele mai recente dovezi, astfel încât toată lumea să poată lua decizii în cunoștință de cauză cu privire la sănătatea lor”, a adăugat profesorul.

Adaptare The Guardian

Articolul precedentSectorul 6 a deschis cele mai multe centre fixe de recenzare
Articolul următor53 de cetăţeni străini au fost găsiți la Frontiera Nădlac II
Jurnalist full-time / Pesimist part-time