Captură video Youtube/EuroNews
Captură video Youtube/EuroNews

Litera Z purtată de sportiv amintește de simbolul afișat pe tancurile rusești care au invadat Ucraina.

Gimnastul are vârsta de 20 de ani și a ales să se prezinte cu acest echipament la începutul lunii martie.

Gestul scandalos i-a adus sportivului suspendarea, după ce a câștigat medalia de bronz la paralele

Ivan Kuliak a fost suspendat pentru o perioadă de 12 luni, după ce a purtat litera pe echipament, în cadrul festivității premiere.

La acel moment, sportivul din Rusia a precizat că ar repeta gestul inițial. Prin urmare, ar purta aceeași literă la următoarea festivitate.

Ivan Kuliak este câștigătorul medaliei de bronz la paralele. Gestul provocator a fost făcut la adresa unuia dintre rivalii săi, un sportiv din Ucraina. Acesta din urmă a obținut medalia de aur, precizează publicația Gândul.ro.

Federația Internațională de Gimnastică a luat decizia de a-l suspenda pe Kuliak pentru un an de zile din toate competițiile, scrie BBC.

Sportivul Ivan Kuliak va fi nevoit să returneze și banii primiți pentru medalia cucerită la Cupa Mondială de la Doha

Decizia Comisiei de Disciplină a FIG poate fi atacată cu apel în termen de 21 de zile, mai arată sursa citată.

Cu toate acestea, există posibilitatea ca această suspendare să fie prelungită. Prelungirea va avea loc dacă decizia generală de interzicere a sportivilor din Rusia din toate competițiile va fi în vigoare și peste un an de zile.

Un alt tânăr rus a făcut semnul salutului nazist

La începutul lunii aprilie, un alt sportiv rus a făcut semnul nazist. Gestul scandalos a fost făcut la Campionatului European de Karting. Artiom Sewerukhin are vârsta de doar 15 ani.

Pentru a sărbători victoria, în momentul în care imnul Italiei a răsunat, tânărul de 15 ani a făcut semnul nazist, după care a izbucnit să râdă în hohote. Acest gest a fost declarat ilegal în Italia în 1952, țară ce a avut enorm de suferit în timpul regimului lui Mussolini.

Articolul precedentMinistrul Energiei se simte hărțuit de liderul AUR
Articolul următorBucurești: Pasajul Unirii, închis în această noapte
Jurnalist full-time / Pesimist part-time