Sursă foto: Twitter ( captură video)

Un pilot rus de karting, în vârstă de 15 ani, a șocat o lume întreagă după ce a urcat pe podium, la prima etapă a Campionatului European de Karting, și a făcut semnul nazist.

Participând sub steagul Italiei, Artiom Sewerukhin, din cauza sancțiunilor occidentale privind sportivii ruși, a susprins pe cei prezenți prin gestul pe care l-a făcut după finalul cursei de karting din Portugalia.

Pentru a sărbători victoria, în momentul în care imnul Italiei a răsunat, tânărul de 15 ani a făcut semnul nazist, după care a izbucnit să râdă în hohote. Acest gest a fost declarat ilegal în Italia în 1952, țară ce a avut enorm de suferit în timpul regimului lui Mussolini.

Kremlinul a anunțat că luptă cu „naziștii” din Ucraina

Fanii sportului și nu numai au reacționat dur după gestul făcut de tânărul rus, aceștia cerând ca pilotul să fie exclus din toate competițiile pe viață.

Reamintim că Vladimir Putin și-a justificat „operațiunea specială militară” ca fiind un efort de „denazificare” a Ucrainei, precizând că armata rusă protejează oamenii supuși „hărțuirii și genocidului” de către regimul nazist de la Kiev.

Acestă afirmație halucinantă vine în contextul în care există dovezi clare de eliminare sistematică a populației ucrainene de către soldații ruși. Videoclipul a devenit viral pe mai multe rețele de socializare, iar oamenii din întrega lume sunt consternați de gestul tânărului de doar 15 ani.

Nu ar fi prima dată când un sportiv șochează lumea întreagă. Gimnastul rus Ivan Kuliak, în vârstă de 20 de ani, a afișat simbolul pro-război purtat de ruși ( litera Z), actul atrăgând condamnarea Federației Internaționale de Gimnastică, care a spus că va analiza „comportamentul șocant”.

De asemenea, jucătorii echipelor de hochei din Rusia, SKA Neftyanik și Dinamo Moskova, s-au aliniat pe gheață formând litera Z, aceasta fiind inscripționată pe tancurile armatei ruse ce invadează Ucraina.

Citește și articolul: Kremlin: Operațiunea militară va continua până la demilitarizarea Ucrainei și eliminarea „naziștilor”

Articolul precedent600 de blocuri din Sectorul 6 sunt private de apă caldă
Articolul următorPartenerul Elenei Udrea consideră că judecătorii au comis un abuz, despărțind-o de fiica sa
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.