Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Sute de blocuri din Sectorul 6 nu au apă caldă.

Imobilele sunt situate în cartierul Drumul Taberei și sunt afectate, în prezent, de o avarie majoră.

Conform Companiei Municipale Termoenergetica, respectivele imobile nu beneficiază de apă caldă în parametrii funcționali, atât din cauza unor probleme la rețeaua de distribuție pe magistrala care alimentează cu agent termic din CET Grozăvești, cât și din cauza unor probleme de alimentare cu agent termic primar.

Termoenergetica: ”Avaria este cauzată de starea de degradare a conductelor de termoficare”

Termenul estimat pentru remedierea problemelor este 11 aprilie 2022, ora 23.30. Referitor la acest subiect, este important de subliniat faptul că, din cauza stării de degradare a conductelor de termoficare, estimarea finalizării lucrărilor și repunerea efectivă a sistemului în funcțiune a devenit, în ultima perioadă, aproape imposibil de făcut. În majoritatea cazurilor, după terminarea lucrărilor, la repornirea sistemului, apar noi avarii (spărturi). Acesta este motivul principal pentru care termenele sunt prelungite!”, transmit reprezentanții Termoenergetica.

Primarul Sectorului 6 din București: ”O nenorocire nu vine niciodată singură”

Într-un text publicat pe contul de Facebook, primarul Sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, a precizat că există două cauze care stau la baza absenței apei calde din blocurile în cauză.

”Problemele sunt generate de două cauze cumulate:

  1. Centralei CET Vest i s-a stricat compresorul de gaze, chestiune cu totul specială, și va mai dura câteva săptămâni până va fi importat din Germania. CET-urile sunt administrate de Elecen, aflat în subordinea Ministerului Energiei.
  2. Drumul Taberei ar fi trebuit să fie preluat de CET Grozavesti, dar cum rețeaua primară este într-o stare proastă, au aparut o serie repetată de avarii, în zona Leul. Acum Termoenergetica lucrează la remedierea avariilor și așteptăm ca situația sa se amelioreze săptămâna aceasta. Au rezolvat o primă avarie luni, dar 200 de metri mai încolo a aparut o altă avarie. Termoenergetica este o companie a Primăriei Generale”, a scris pe Facebook primarul Ciprian Ciucu.
Articolul precedentMinistrul Educației știe de ce lucru esențial au nevoie toți elevii din țară  
Articolul următorVIDEO. Un tânăr rus a făcut semnul nazist la Campionatului European de Karting
Jurnalist full-time / Pesimist part-time