Sursa foto: Radio Chișinău

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a anunțat, miercuri, că în acest an nu va fi modificat sistemul de impozitare, astfel nu vor exista taxe și impozite noi pentru români.

Acesta a amintit că Executivul realizează, în colaborare cu mediul de afaceri, „o optimizare fiscală, pe baza unei analize care este firească în orice stat european.”

„Nu am informaţii că s-ar discuta despre înlocuirea cotei unice, la nivelul ţării noastre”, a mai spus Cărbunaru, potrivit news.ro.

Guvernul României şi-a asumat să nu crească taxele. Românii se confruntă cu cele mai mari scumpiri din ultimii ani și o inflație-record

Totodată, purtătorul de cuvânt al Guvernului a liniștit pe români, precizând că nu există șansele de introducerea unor taxe noi „care să vină peste noapte”, fără a fi discutate cu mediul de afaceri și care să genereze un impact.

Cărbunaru a mai spus că economia românească are nevoie de stabilitate și încredere pentru a continua ritmul de creștere, România având cel mai mare nivel dintre toate statele membre Uniunii Europene în primul trimestru al acestui an.

Întrebat dacă va fi introdus impozitul progresiv, în locul cotei unice, Dan Cărbunaru a precizat că nu s-a discutat în Guvern despre așa ceva.

„Ceea ce premierul a anunţat şi astăzi şi a confirmat inclusiv discuţii în cadrul coaliţiei, se referă la analiza unor măsuri care să poată optimiza fiscal sistemul actual din România. Nu am informaţii că s-ar discuta despre înlocuirea cotei unice, la nivelul ţării noastre”, a spus Cărbunaru.  

Reamintim că ieri, ministrul Cercetării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a precizat că PNL ține foarte mult la cota unică, iar Executivul și-a asumat să nu crească taxele în 2022.

„Ca opinie proprie, Partidul Naţional Liberal ţine foarte mult la cota unică, este parte din filosofia noastră liberală despre ceea ce trebuie să însemne o economie şi cum sprijinim mai mult mediul privat, astfel încât să avem şi o colectare foarte bună”, a spus Burduja.

Citește și articolul: EXCLUSIV. Scandal cu conotații sexuale la Institutul Național de Cercetare -Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Instituției i se cer daune morale: 69 600 de lei pentru 69 600 de minute de suferințe la locul de muncă(I)

Articolul precedentFirmele de curierat ar urma să raporteze detalii referitoare la persoanele care au plătit ramburs (la livrare)
Articolul următorBookfest revine, pentru prima dată după 3 ani de pandemie
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.