Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

În data de 1 iunie, salonul de carte Bookfest se va redeschide după trei ani de absență, cauzată de pandemie.

Evenimentul va debuta peste două săptămâni, pe 1 iunie, și va găzdui sute de lansări, dezbateri pe tema educației și programe speciale pentru copii.

Invitatul de onoare la salonul de carte Bookfest va fi Japonia. Mai mulți scriitori japonezi vor veni la București pentru eveniment

Potrivit unui comunicat publicat de Europa FM, participanții vor avea șansa de a cunoaște titluri celebre semnate de scriitori niponi. În plus, nu vor lipsi benzile desenate Manga.

Conform declarațiilor făcute de Hiroshi UEDA, Ambasadorul Japoniei în România, toate acestea vor avea standuri speciale la Romexpo.

Oficialul mai spune că au fost pregătite o serie de evenimente care să îi poarte pe cititorii români printre tradițiile japoneze, inclusive dansuri, poezie și pictură, arată Europa FM.

Vor fi invitați și activiști, jurnaliști, psihologi, dar și scriitori români

Evenimentul va găzdui și zeci de lansări ale scriitorilor români, de la numeroase edituri, dar și câteva dezbateri pe diverse teme. Educația este unul dintre subiectele importante care vor fi luate în discuție.

Ce ne facem cu România needucată? Îi avem invitați acolo pe Emilia Șercan, Valeriu Nicolae, Doru Căstăian. Cum ajung copiii din mediile defavorizate la școală, cum ajung să facă față solicitărilor actuale ale școlii? Cum s-au descurcat acești copii în pandemie?”, a spus Lidia Bodea, vicepreședinte al Asociației Editorilor din România și organizatorul Bookfest.

Articolul precedentEste oficial. Guvernul nu va introduce taxe noi anul acesta
Articolul următorMinistrul Energiei se simte hărțuit de liderul AUR
Jurnalist full-time / Pesimist part-time