Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Potrivit unui avertisment emis de oficialii pentru drepturile omului, Rusia ar recruta copii pentru a-i trimite, pe front, în Ucraina.

Kremlinul este acuzat de oficiali ai drepturilor omului că a recurs la recrutarea de copii pentru a-și spori numărul de trupe în estul Ucrainei, scrie Daily Mail, citat de Gândul.ro.

Acțiunea vine în condițiile în care aproximativ 30.000 de soldați din Rusia au fost uciși, răniți sau capturați, până acum, în război

Moscova ar fi recrutat inclusiv tineri de doar 16 ani. Declarațiile vin din partea organizațiilor pentru drepturile omului care au precizat că foarte mulți adolescenți și copii sunt în curs de pregătire militară.

Este motivul pentru care oficiali ucraineni au cerut ONU să investigheze situația.

Mai multe insigne și însemne ale cadeților militari ruși, care nu ar trebui să fie dislocați în zone de război, au fost găsite pe câmpurile de luptă din Ucraina

Conform sursei citate, comisarul parlamentului ucrainean pentru drepturile omului, Lyudmyla Denisova, a spus că autoritățile de la Lugansk și Donețk desfășoară mobilizarea copiilor care au participat la așa-numitele cluburi patriotice, la nivelurile unor formațiuni militare.

Au făcut antrenament militar și au existat morți printre acești adolescenți [în Ucraina]. Acum promovează intrarea în armata a civililor, inclusiv a copiilor în teritoriile ocupate temporar. Procedând astfel, Federația Rusă a încălcat legile și obiceiurile războiului prevăzute de Convenția de la Geneva din 1949 privind protecția civililor și drepturile copiilor. Recrutarea de copii este o încălcare a dreptului internațional”, a spus Denisova.

Articolul precedentNicolae Ciucă anunță investiții record în România
Articolul următorȘoselele din România, împânzite cu radare și camere de luat vederi
Jurnalist full-time / Pesimist part-time