Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Se apropie Sărbătorile Pascale, iar 84% dintre angajatori oferă beneficii salariaţilor.

Cu toate acestea, conform celui mai recent sondaj eJobs, 16% dintre angajatori nu au incluse aceste prime în pachetul salarial.

Conform datelor sondajului, cei mai mulţi angajatori (37%) au alocat 100-200 de lei per angajat.

În plus, 27% oferă prime între 200 şi 400 de lei, în timp ce 21% oferă beneficii cuprinse între 400 şi 800 lei. Restul, de 15%, alocă peste 800 de lei per angajat.

Reprezentant eJobs România, despre bonusurile acordate cu ocazia Sărbătorilor Pascale: ”Dacă e să facem comparaţia cu beneficiile oferite anul trecut de Crăciun, observăm că avem cu 8% mai puţini angajatori care îşi recompensează de Paşte angajaţii”

Pe de altă parte însă, vedem o creştere a procentului de angajatori care oferă prime în bani, de la 28% la Crăciun, la 34% acum. Totodată, sunt cu 8% mai puţini angajatori decât la final de an care oferă zile libere suplimentare de Paşte, în timp ce procentul celor care aleg coşurile tradiţionale se păstrează similar, 13% acum versus 16% de Crăciun”, a declarat Raluca Dumitra, Head of Marketing la eJobs România.

Companiile din țara noastră rămân optimiste, în ciuda războiului aflat la granița cu România

Aceasta a mai ținut să precizeze că faptul că aproape 70% dintre angajatori oferă beneficii cu ocazia Sărbătorilor Pascale vine să reconfirme ceea ce se reflectă şi în cifre. Conform Gândul.ro, în contextul războiului din Ucraina, companiile se menţin optimiste, iar piaţa muncii e în continuare cât se poate de efervescentă.

Doar în prima jumătate a lunii aprilie au fost postate aproape 20.000 de joburi noi pe platforma noastră”, a adăugat reprezentantul eJobs.

Articolul precedentRomânia va renunţa treptat la folosirea cărbunelui
Articolul următorUnul dintre cei mai cunoscuți astronauți de la NASA strânge bani pentru Ucraina
Jurnalist full-time / Pesimist part-time