Unul dintre cei mai cunoscuți astronauți de la NASA strânge bani pentru Ucraina

”Este dureros să le văd patria atacată”, a declarat astronautul

Primul NFT al faimosului astronaut NASA, Scott Kelly – o celebrare a celor 340 de zile petrecute pe Stația Spațială Internațională – va fi vândut pentru a strânge bani pentru ajutorarea ucrainenilor, precizează publicația Futurism.

Conform agenției, colecția de NFT a lui Kelly a fost încărcată pe platforma NFT Open Sea, îi va ajuta și pe alții să ajungă la stele, chiar dacă se confruntă cu probleme pământești, indică Futurism.

În această acțiune a fost implicat și nepotul astronautului.

Acesta a declarat că este nerăbdător să organizeze o strângere de fonduri pentru ajutorarea familiilor din Ucraina.

Colecția astronautului de la NASA este intitulată ”Vise de pe altă lume”

Povestea mea nu este cea tipică a unui astronaut. Eram un student slab, nu mă descurcam la școală și eram mai mult un visător”, a explicat astronautul.

Kelly a ales cariera după ce a citit romanul din 1979 al lui Thomas Wilde. Romanul este intitulat The Right Stuff și este o carte despre piloții din Proiectul Mercury care au ajuns cobai pentru industria zborurilor spațiale în anii 1950 și 1960.

Credeam cu tărie că inspirația, aplicată așa cum trebuie de persoanele potrivite, în momente potrivite, poate avea efecte incredibile”, a mai spus astronautul. Acesta a făcut aluzie la experiența pe care a avut-o citind cartea care i-a inspirat și pe alții să devină astronauți.

Pentru astronaut, acest conflict este personal, Scott Kelly  prcizând că nepotul și nepoata sa își au rădăcinile în Ucraina

Referitor la investiții, astronautul este de părere că metaversul și criptomonedele, precum și blockchain-ul, reprezintă o parte importantă a viitorului.

Conform publicației Descoperă.ro, bărbatul rămâne optimist, încearcând să-și imagineze lumea, dincolo de conflictele din Ucraina.

Scott Joseph Kelly s-a născut la data de februarie 1964. Kelly este un inginer american, astronaut pensionar și aviator naval. Veteran în patru zboruri spațiale, Kelly a comandat Stația Spațială Internațională (ISS) în Expedițiile 26, 45 și 46.

Articolul precedentCare sunt bonusurile primite de români, cu ocazia Sărbătorilor Pascale
Articolul următorVopseaua de ouă poate fi un pericol pentru organism! Avertismentul specialiștilor
Jurnalist full-time / Pesimist part-time