Starețul Agaton Oprișan/Sursa/Captura video Antena 3
Starețul Agaton Oprișan/Sursa/Captura video Antena 3

Starețul din localitatea maramureșeană Petrova a fost acuzat de abuzuri sexuale, de către o femeie în vârstă de 22 de ani.

Femeia a fugit din Ucraina împreună cu copilul ei, în vârstă de 1 an.

Tânăra din Ucraina a alertat Poliția, în cursul zilei de duminică

În cadrul declarațiilor făcute la secție, femeia a povestit că abuzurile ar fi avut loc în perioada 13-15 martie 2022.

Conform unor surse judiciare, vinovatul nu este altul decât starețul mănăstirii.

Starețul de la Petrova poartă numele de Agaton Oprișan și are 55 de ani

Polițiștii au declanșat o anchetă sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, pentru a stabili împrejurările în care s-ar fi produs evenimentele, arată publicația Gândul.ro.

La jumătatea lunii martie, în perioada în care ar fi avut loc abuzurile, starețul a acordat un interviu pentru Antena 3. Bărbatul s-a arătat profund impresionat de soarta refugiaților din Ucraina.

Conform anchetatorilor, la mănăstirea maramureșeană se află între 30 și 36 de refuziați, însă numărul variază de la o zi la alta, mai arată sursa citată.

În urma acuzațiilor, Biserica Ortodoxă Română a deschis propria anchetă

Am aflat si eu de această acuzație în dimineața acestei zile. Am luat imediat legătura cu purtătorul de cuvânt al episcopiei Maramureșului. Am aflat că s-a deschis urgent o anchetă bisericească. Aceasta se desfășoară în paralel cu cea efectuată de organele civile abilitate care au înregistrat plângerea depusă. Trebuie să așteptăm asadar rezultatele absolut necesarei anchete. Dacă acestea vor indica în mod indubitabil vinovăția clericului monah menționat, acesta va fi desigur judecat de forul bisericesc (consistoriu) și va fi sancționat prompt și adecvat. Fapta în sine, reală sau nu, rămâne una abominabilă. Nu putem acum decât spera că va fi infirmată de ancheta in desfășurare”, a declarat Vasile Bănescu pentru sursa citată.

Articolul precedentÎn timp ce războiul din Ucraina continuă, deputații vor cheltui zeci de mii de lei pentru măști de gaze
Articolul următorRomânia a donat Ucrainei 11 ambulanţe pentru evacuarea răniților
Jurnalist full-time / Pesimist part-time