Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski. sursa foto: observatornews.ro

Ucraina controlează zonele-cheie ale ţării pe care forţele ruse încearcă să le cucerească, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Forţele ucrainene au răspuns fiecărui atac al armatei ruse, a declarat Volodimir Zelenski, într-un mesaj video publicat pe Telegram vineri dimineață.

Volodimir Zelenski a subliniat că oraşe cum ar fi Mariupol în sud, Harkov în est şi Cernigău în nord, sunt asediate de trupele ruse, dar nu vor fi abandonate.

„De la armată până la Biserică, toată lumea face tot ce poate pentru poporul ucrainean. Vom fi liberi”, a declarat preşedintele Zelenski.

Președintele ucrainean i-a mulţumit preşedintelui american Joe Biden pentru ajutorul său „nou şi eficient”.

Volodimir Zelenski le-a promis oamenilor de afaceri că va exista mai puţină birocraţie şi vor fi acordate împrumuturi fără dobândă pe durata războiului.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că există informaţii potrivit cărora Armata Rusiei caută mercenari pentru a fi trimişi în război, declarând că „asta nu îi va ajuta”. „(…) îi avertizez pe toţi cei care vor încerca să se alăture ocupanţilor teritoriului nostru ucrainean. Aceasta va fi cea mai proastă decizie a vieţii voastre. O viaţă lungă este mai bună decât banii care vă sunt oferiţi pentru una scurtă”, a transmis el.

„Avem informaţii că Armata rusă recrutează mercenari din alte ţări, încercând să înşele cât mai mulţi tineri pentru a se înrola. Ştim că asta nu îi va ajuta. Aşa că acum îi avertizez pe toţi cei care vor încerca să se alăture ocupanţilor teritoriului nostru ucrainean. Aceasta va fi cea mai proastă decizie a vieţii voastre. O viaţă lungă este mai bună decât banii care vă sunt oferiţi pentru una scurtă”, a declarat Zelenski, într-un mesaj video postat pe Facebook.

Fiscul românesc a blocat conturile companiei ruse Aeroflot

Articolul precedentFiscul românesc a blocat conturile companiei ruse Aeroflot
Articolul următorIohannis: România susține poziția NATO de a nu impune o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei