Fiscul românesc a blocat conturile companiei ruse Aeroflot

Aeroflot este deținută de către guvernul Rusiei

Conturile reprezentanței din România ale companiei Aeroflot, deținută de către guvernul Rusiei, au fost blocate de către ANAF, ca urmare a sancțiunilor impuse de către Occident patronilor ruși ai companiei.

„Se dispune blocarea fondurilor deținute de entitatea AEROFLOT — Reprezentanță, CUI 6320110, controlate indirect de persoanele fizice listate Vitaly Gennadyevich Savelyev, Igorevich Poluboyarinov și Sergey Viktorovich Chemezov, respectiv următoarele conturi bancare active deschise la banca Raiffeisen Bank — S.A.

— RO60RZBR0000060015045177;

— RO62RZBR0000060003770249;

— RO85RZBR0000060002407567”, se precizează în decizia din Monitorul Oficial, semnată de președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Mirela Călugăreanu.

Aeroflot și companiile din grup au probleme mari din cauza sancțiunilor dure impuse de UE, SUA și Marea Britanie.

Compania aeriană Aeroflot a fost eliminată din sistemul global de rezervare, compania aeriană nemaifiind afișată pe „piața folosită de agenții de turism, site-uri web de călătorie și corporații din întreaga lume pentru cumpărare de bilete și servicii de rezervări de zboruri”.

Occidentul a închis spațiul aerian aeronavelor rusești iar companiile Boeing și Airbus au declarat că nu vor mai face afaceri cu clienții ruși.

Cine controlează Aeroflot

Vitaly Gennadyevich Savelyev este ministrul Transporturilor al Federației Ruse și membru al Consiliului de Administrație al Căilor Ferate Ruse. El este fostul CEO al Aeroflot. Aeroflot, sub conducerea lui Savelyev, a asigurat transportul aerian regulat de pasageri între aeroporturile ruse și aeroportul internațional Simferopol, sprijinind consolidarea peninsulei Crimeea anexată ilegal de Federația Rusă.

Mikhail Igorevich Poluboyarinov este directorul general al OJSC Aeroflot, cea mai mare companie aeriană din Federația Rusă. OJSC Aeroflot furnizează servicii guvernului rus, asigurând o sursă importantă de venituri pentru acesta. Aeroflot a operat zboruri ilegale către Crimeea ocupată.

La 24 februarie 2022, după etapele inițiale ale agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, Mikhail Igorevich Poluboyarinov, alături de alți 36 de oameni de afaceri, s-a întâlnit cu președintele Vladimir Putin și cu alți membri ai guvernului rus pentru a discuta impactul acțiunilor întreprinse în urmă sancțiunilor occidentale.

Sergey Viktorovich Chemezov este unul dintre apropiații președintelui Vladimir Putin. El beneficiază de legăturile sale cu președintele rus, fiind promovat în funcții de conducere în firme controlate de stat. El conduce conglomeratul Rostec, principala corporație rusă de apărare și producție industrială controlată de stat.

Joe Biden, nou atac la adresa lui Vladimir Putin: Este un „ucigaș pur”

Articolul precedentJoe Biden, nou atac la adresa lui Vladimir Putin: Este un „ucigaș pur”
Articolul următorZelenski: De la armată până la Biserică, toată lumea face tot ce poate pentru poporul ucrainean