Sursa foto: Facebook/ Joe Biden

Joe Biden continuă atacurile la adresa lui Vladimir Putin. Președintele Statelor Unite a declarat că Putin este un „ucigaș pur” și un „dictator criminal”. Noile acuzații vin după ce în urmă cu o zi Joe Biden l-a numit pe liderul de la Kremlin „criminal de război”.

Noile declarații au fost făcute în timpul unui eveniment organizat la Casa Albă, cu ocazia Zilei Sf. Patrick, Joe Biden declarând că Vladimir Putin este un „dictator criminal, un ucigaș pur care duce un război imoral împotriva poporului ucrainean”.

Joe Biden a declarat miercuri că Vladimir Putin este un „criminal de război”, referindu-se la atacul declanșat de Rusia în Ucraina.

Kremlinul a reacționat miercuri în urmă declarației dure a lui Joe Biden, afirmând că este vorba de o ”.retorică inacceptabilă și de neiertat”.

Secretarul american de stat, Antony Blinken, a spus că este de aceeași părere cu președintelui Joe Biden, care l-a făcut „criminal de război” pe Vladimir Putin.

Un cetăţean american a fost ucis în Ucraina

„Personal, sunt de acord (cu declarația președintelui – n.r.). A trage cu intenție împotriva civililor este crimă de război. După distrugerile din ultimele trei săptămâni, mi-e greu să cred că rușii fac altceva”, a spus Antony Blinken.

„A ţinti în mod deliberat civili este o crimă de război. După atâtea distrugeri în ultimele trei săptămâni, îmi este greu să trag concluzia că ruşii fac altceva”, a afirmat el într-o conferinţă de presă. El a precizat totuşi că procesul juridic pentru a se ajunge la o astfel de acuzaţie oficială este în curs de desfăşurare.

Antony Blinken a anunţat că un cetăţean american a fost ucis în Ucraina pe fondul invaziei ruse în curs de desfăşurare.

„Pot să confirm că un cetăţean american a fost ucis. Nu am mai multe detalii despre aceasta”, le-a spus el reporterilor.
Secretarul de stat american a declarat că Joe Biden va da clar de înţeles preşedintelui chinez Xi Jinping că Beijingul va purta responsabilitatea pentru orice acţiuni pe care le întreprinde pentru a sprijini agresiunea Rusiei în Ucraina.

Lukașenko, mesaj clar pentru Zelenski: „Să semneze acordul cu Putin”

Articolul precedentCum a pierdut Putin miliarde de dolari în câteva secunde. Eugen Tomac explică
Articolul următorFiscul românesc a blocat conturile companiei ruse Aeroflot