Sursă foto: Gândul.ro
Sursă foto: Gândul.ro

Europa trebuie să fie pregătită să se apere de atacuri nucleare, este avertismentul lansat de un fost comandant NATO, generalul Richard Shirreff. Fostul adjunct al comandantului suprem NATO a mai subliniat că trebuie să fim pregătiți pentru un atac cu arme chimice, poate chiar nucleare.

Forțele rusești au demonstrat „o incredibilă incompetență și o lipsă de profesionalism”, a mai spus generalul Richard Shirreff. El a adăugat că armata rusă adoptă strategii de amatori.

Moralul în rândul trupelor rusești „a ajuns la fund”, susține generalul. Chiar dacă războiul are loc doar pe teritoriul Ucrainei, Europa trebuie să fie pregătită pentru eventuale atacuri.

„Putin nu poate accepta înfrângerea și, în stilul KGB, dacă are probleme într-o parte ar putea provoca probleme mai mari în altă parte”, a explicat Richard Shirreff.

Fostul ministru de externe rus, Andrei Kozirev, a declarat că nu se va putea reveni la discuții serioase cu Rusia până ce aceasta nu va „reveni la normele internaționale”. Fostul oficial rus spune că sancțiunile împotriva Rusiei ar trebui menținute până când liderii ruși vor acționa conform normelor internaționale. Andrei Kozirev a avertizat că obiectivele Rusiei includ toată Europa de Est cu intenția de „a pune presiune, de a atacă și intimida alte țări, inclusiv membrii NATO”.

Fostul oficial spune că Occidentul și Rusia vor rămâne în relații proaste până ce „liderii ruși vor începe să respecte normele internaționale”.

Andrei Kozirev a avertizat că obiectivele Rusiei includ toată Europa de Est cu intenția de „a pune presiune, de a atacă și intimida alte țări, inclusiv membrii NATO”.

Kozirev spune că Vladimir Putin este de vină pentru ce se întâmplă cu Rusia în această perioadă și spune că dictatorul rus „nu are nicio idee despre ce se întâmplă în lume în afara biroului său de la Kremlin sau în afara buncărului său din pământ unde se ascunde de Covid și de acum, probabil, de bombe nucleare”.

Premierul Nicolae Ciucă acuză Rusia de crime de război

Articolul precedentPodul de la Brăila a ajuns la 60% din lucrări
Articolul următorPrimarul Sectorului 6 va lipi stickere cu amenzi pe mașinile parcate neregulamentar