Plutonierul Sebastian Şerban - Foto: MApN
Plutonierul Sebastian Şerban - Foto: MApN

Un militar român, în vârstă de 35 de ani, a murit strivit de un tanc, în timpul unui exercițiu de instruire.

Incidentul a avut loc astăzi, 18 martie, în Poligonul Smârdan din judeţul Galaţi.

Potrivit ministerului, militarul coordona manevrele în vederea începerii deplasării unui tanc. Conducerea MApN își exprimă profundul regret pentru tragicul eveniment și este alături de familia îndoliată.

Militarul avea 36 ani, era angajat al MApN din anul 2008 și era căsătorit

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a transmis că plutonierul Sebastian Șerban din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” din Galați a murit în timpul activităților de instruire în cadrul unui exercițiu de conducere a tancului, fără trageri de luptă, în Poligonul Smârdan din județul Galați.

Militarul coordona manevrele în vederea începerii deplasării unui tanc. În acel moment, a fost prins între tancul aflat în mișcare și una dintre laturile amplasamentului în care se găsea mașina de luptă. Conform procedurilor, a fost apelat Serviciul Unic de Urgență 112. Un echipaj medical al SMURD s-a deplasat la fața locului. Din păcate, leziunile militarului au fost incompatibile cu viața”, a transmis MApN.

De asemenea, a fost înștiințat Parchetul Militar Iași. La nivelul unității a fost numită o comisie condusă de șeful de stat major pentru cercetarea administrativă a împrejurărilor producerii evenimentului.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: “Sunt alături de familia militarului care și-a pierdut viața la Smârdan, pe timpul activității de instruire cu tancurile”

Din păcate, o activitate de instruire de rutină s-a transformat într-o tragedie. Un om tânăr, de 36 de ani, și-a pierdut viața la datorie. Transmit condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să îl odihnească!”, se arată pe pagina de Facebook a Guvernului României.

Articolul precedentGabriela Firea: „Protejăm copiii aflați în situații de risc”
Articolul următorMircea Geoană: „NATO nu transmite spre Ucraina echipamente letale”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time