Foto: Mapn / Facebook
Foto: Mapn / Facebook

În cursul zilei de marţi, Ministerul Apărării Naționale a anunţat că aproape 900 de militari americani și români vor pleca la Galați.

Conform comunicatului emis astăzi, 1 martie, aceştia vor sosi cu peste 70 de mijloace tehnice.

Cei 900 de militari se vor instrui în comun, în perioada 2-10 martie, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre Române (CSIL), din Smârdan, judeţul Galaţi

Exerciţiul «Justice Eagle 22.1», organizat de Brigada 9 Mecanizată «Mărăşeşti», se desfăşoară pe baza unui scenariu unic, imaginar, dar adaptat ameninţărilor operaţionale posibile, în scopul dezvoltării relaţiilor funcţionale între structurile participante şi armonizării procedurilor operaţionale specifice operaţiilor ofensive. Tragerile de luptă în cadrul exercițiului se execută cu tancuri T-55, transportoare amfibiu blindate TAB-77, vehicule de luptă «Bradley» și transportoare blindate Stryker”, transmite MApN.

Potrivit sursei citate, convoaiele de personal și tehnică se vor deplasa, în zilele de 1 și 2 martie, pe căile de comunicații rutiere spre CSIL Smârdan.

Acţiunea are ca scop descurajarea acțiunilor agresive în regiunea Mării Negre

Exerciţiul multinaţional ,«Justice Eagle» se desfăşoară anual pe teritoriul României şi are ca obiective creşterea interoperabilităţii forţelor armate membre ale NATO, menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun prin exersarea sprijinului logistic aferent și dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaţionale”, transmite MApN.

Potrivit comunicatului MapN, militarii americani participanţi la exerciţiul „Justice Eagle 22.1” fac parte din detașamentele dislocate în România ca parte a măsurilor de consolidare a posturii aliate pe întreg flancul estic al NATO, ca formulă defensivă de asigurare a securității aliaților și de descurajare a acțiunilor agresive în regiunea Mării Negre.

Articolul precedentMinistrul rus Serghei Lavrov, mesaj virulent la adresa Uniunii Europene
Articolul următorMinistrul Alexandru Rafila: Refugiații ucraineni vor beneficia de toate serviciile medicale
Jurnalist full-time / Pesimist part-time