Foto: G4 Media
Foto: G4 Media

Trupe militare din Belarus au intrat pe teritoriul ucrainean, anunță canalul oficial al Parlamentului Ucrainei, citat de publicația Kiev Independent.

Potrivit anunţului oficial, emis de Parlamentul de la Kiev, militarii au intrat în regiunea Chernihiv din nordul Ucrainei.

Cu doar câteva ore înainte, dictatorul Aleksandr Lukașenko susținea că nu va trimite trupe în Ucraina

În declaraţiile oferite presei, Alexander Lukașenko, declara, în urmă cu doar câteva ore, că forțele sale nu se vor alătura trupelor ruse în invazia Ucrainei.

Lukașenko, care este un aliat apropiat al lui Vladimir Putin, a spus că „armata belarusă nu ia parte la acțiunile militare și nu a luat parte niciodată”, precizează G4 Media.

Putem dovedi asta oricui. Mai mult decât atât, conducerea rusă nu a ridicat niciodată această problemă cu noi – implicarea noastră în conflictul armat. Și nu intenționăm să participăm la această operațiune specială în Ucraina în viitor. Există nu e nevoie de asta”, declara liderul din Belarus.

Washington Post a fost prima publicație care a scris că Belarus se pregătea să trimită soldați în Ucraina

În cursul zilei de ieri, serviciile secrete ucrainene sugerau că Belarus este pregătit să se alăture invaziei ruse. Un oficial al guvernului ucrainean a declartat, pentru CNN, că Belarus este „pregătit să participe direct” la invazia Rusiei, „pe lângă faptul că le permite rușilor să-i folosească teritoriul și să treacă granița” în Ucraina.

Articolul precedentMinistrul Alexandru Rafila: Refugiații ucraineni vor beneficia de toate serviciile medicale
Articolul următorBOR îndeamnă populația să sprijine refugiații din Ucraina
Jurnalist full-time / Pesimist part-time