Foto: Facebook - Marcel Vancu
Foto: Facebook - Marcel Vancu

O primărie din judeţul Harghita a primit o factură la electricitate în valoare de nu mai puţin de 500.000 de lei.

Primarul din localitatea Tulgheș, județul Harghita, a ţinută să facă publică situaţia cu care primăria este nevoită să se confrunte.

Într-o postare publicată pe contul de Facebook, edilul Marcel Vancu s-a arătat scandalizat de faptul că a primit o factură uriaşă. În plus, primarul face apel la ministrul Energiei.

Factură la curent în valoare de 500.000 de lei: “În ce țară trăim? Chiar nimeni nu poate face ordine cu acești furnizori lacomi?”

După ce Primăria din localitatea Tulgheș a primit o factură de curent de 500.000 de lei, primarul cere explicaţii de la Virgil Popescu, ministrului Energiei.

Cât mai tolerați această bâlbâială cu facturile la energia electrică, domnule ministru? De la facturi de 16000-20000 de lei, astăzi Comuna Tulgheș a primit o factură de peste 500.000 lei (cinci miliarde)!

În ce țară trăim? Chiar nimeni nu poate face ordine cu acești furnizori lacomi? Oprim iluminatul public, stația de epurare, furnizarea de apă, scoatem totul din priză, ce facem?”, a scris pe Facebook primarul din Tulgheș, Marcel Vancu.

Virgil Popescu le-a cerut furnizorilor și asociațiilor să iasă public și să spună că s-a finalizat operațiunea de recalculare a facturilor eronate

În data de 10 februarie, ministrul Energiei anunța că recalcularea facturilor de energie eronate este aproape finalizată.

Trebuie să recunoaştem, şi furnizorii trebuie să recunoască, că au fost facturi eronate. Nu s-a aplicat legea compensării şi plafonării, ANPC şi ANRE au intervenit, a fost nevoie şi de o modificare legislativă astfel încât furnizorii să refacă absolut toate facturile care nu au reflectat prevederile legale”, a spus, la acel moment, ministrul Energiei.

Articolul precedentDecizie istorică pentru Roșia Montană. Societatea civilă a demonstrat abuzurile statului român
Articolul următorMinistrul Sănătății încurajează purtarea în continuare a măștii de protecție
Jurnalist full-time / Pesimist part-time