Ziua de Constanța

Doi polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, unul de la Poliția Municipiului Constanța, iar celălalt de la Poliția Municipiului Mangalia, au fost găsiți în incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate.

Potrivit datelor publicate pe site-ul oficial al ANI, Elvis Omer, funcționar public cu statut special în cadrul IPJ Constanța – Poliția Municipiului Constanța, a fost găsit în incompatibilitate după ce, între 12 aprilie 2018 și 20 februarie 2020, a deținut și exercitat simultan funcția publică cu statut special de agent de poliție în cadrul Poliției Municipiului Constanța, Biroul Rutier și funcția de instructor auto în cadrul unei societăți comerciale.

Similiar, Ionel-Claudiu Doicaru, funcționar public cu statut special în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța – Poliția Municipiului Mangalia, a fost găsit în incompatibilitate după ce, în perioada 22 decembrie 2017 – 07 mai 2020, a deținut și exercitat simultan funcția de polițist rutier și cea de instructor auto în cadrul unei societăți comerciale.

Cei doi au încălcat, astfel, dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003. Aceștia au fost informați despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Mai mult, Elvis Omer nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Ofițer arestat la domiciliu după ce s-a descoperit că lua bani pentru favoruri acordate deținuților din Penitenciarul Tulcea

Articolul precedentNăsui, aliat cu Cîțu în cazul în care ”PSD depune moțiunea”
Articolul următorInterzicerea vaccinării obligatorii: cât costă, mai exact, o viață?