Un polițist care lucra în Penitenciarul Tulcea a fost arestat la domiciliu pentru luare de mită în formă continuată, după ce s-a descoperit că își rotunjea salariul cu sume primite de la deținuți sau familiile acestora. Potrivit procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Constanța, Ciprian Irinel Cătănoiu a fost prins în flagrant marți, pe când primea nu mai puțin de 1.500 de euro.

Ofițerul din cadrul Penitenciarului Tulcea ar fi solicitat bani încă din anul 2008, în total nu mai puțin de „5.000 euro și 2.500 lei în schimbul efectuării unor acte contrare îndatoririlor de serviciu”, după cum precizează DNA.

În schimbul acestor sume, polițistul s-a angajat să asigure protecția și condiții favorabile de executare a pedepselor pentru două persoane – martori în dosar, dar și pentru alte două persoane, toți deținuți în Penitenciarul Tulcea. „La data de 16 februarie 2021, inculpatul Cătănoiu Ciprian Irinel ar fi fost surprins în flagrant după ce ar fi primit de la unul dintre martori suma de 1.500 euro, context în care ar mai fi pretins, în scopul menționat mai sus, și suma de 2.000 euro care urma să fie plătită în luna martie a anului 2021”, arată procurorii anticorupție.

Ieri, Tribunalului Constanța a stabilit că ofițerul va sta arestat la domiciliu pentru 30 de zile, aceasta fiind și solicitarea DNA. „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa. Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpatul Cătănoiu Ciprian Irinel, pe o durată de 30 zile începând cu data de 17 februarie 2021 şi până la data de 18 martie 2021 inclusiv. Impune inculpatului Cătănoiu Ciprian Irinel obligaţia de a nu părăsi imobilul din (…..), fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căreia se află cauza. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Cătănoiu Ciprian Irinel, dacă nu este arestat în altă cauză şi plasarea în arest la domiciliu. Executorie de la pronunţare”, se arată în soluția instanței.

Articolul precedentRomânia, țara în care toate partidele își arogă eliminarea pensiilor speciale: „Nu e un motiv de laudă pentru niciun politician”
Articolul următorMinisterul Economiei publică toate contractele cu statul