Foto: G4 Media
Foto: G4 Media

Miza ministrului Economiei rămâne transparența, Claudiu Năsui arătându-se nederanjat de o posibilă moțiune depusă de Marcel Ciolacu.

Strategia favorită rămâne termenul de transparență, termen pe care Năsui preferă să-l repete ori de câte ori are ocazia.

”Transparența” vine ca răspuns la anunțul făcut de Marcel Ciolacu, anunț prin care PSD ar urma să depună o moțiune împotriva lui Claudiu Năsui, asupra căruia „există suspiciuni clare de măsluire”.

Nevinovat până la proba contrarie

Ca ripostă la o eventuală amenințare, ministrul spune că nu este nicio problemă că a avut cont pe platforma de granturi acordate IMM-urilor.

Năsui afirmă că a luat act de anunțul președintelui PSD privind intenția de a depune o moțiune în Parlament, cunoaște motivul și nu consideră un privilegiu faptul că a avut cont pe platforma de granturi acordate IMM-urilor (Măsura 3).

Nevinovat până la proba contrarie, Năsui a afirmat că zilele în care a accesat platforma au fost 29 de decembrie și 31 decembrie, înainte să fi existat vreo informație relevantă pe ea.

Așadar, nici vorbă de intervenit într-o procedură de selecţie. Pentru că vreau să fiu 100% transparent și pentru că asta vreau să se întâmple și cu administrația din România, am cerut la STS log-ul accesului pe platformă aferent contului meu. În cazul în care PSD depune moțiunea, voi prezenta în Parlament log-urile puse la dispoziție de STS”, anunță Năsui, conform Mediafax.

Presa, asul din mâneca lui Năsui

Mai mult, Năsui păstrează asul în mânecă, susținând că a vrut să vadă fiecare pas din procedura de înscriere a IMM-urilor și să o optimizeze, motiv pentru care a folosit platforma de câteva ori în două zile.

Am urmărit să măresc ritmul de evaluare. Ca dovadă, ritmul de procesare a crescut ulterior eficientizării platformei de la 90 de dosare pe zi, la peste 800 pe zi”.

Concluzionând, ministrul Economiei a afirmat că, în momentul în care a aflat că există suspiciuni legate de unele înscrieri în platformă, a preferat să facă un anunț imediat. Astfel, a cerut oprirea accesului la platformă și a emis un comunicat legat de această acțiune, în aceeași zi.

Năsui a explicat că absolut totul este verificabil în presă și în arhiva de comunicate a Ministerului, depunând inclusiv o plângere penală in rem la DNA legată de suspiciuni de corupție în acest caz, de comun acord cu Florin Cîțu.