Foto: G4 Media
Foto: G4 Media

Miza ministrului Economiei rămâne transparența, Claudiu Năsui arătându-se nederanjat de o posibilă moțiune depusă de Marcel Ciolacu.

Strategia favorită rămâne termenul de transparență, termen pe care Năsui preferă să-l repete ori de câte ori are ocazia.

”Transparența” vine ca răspuns la anunțul făcut de Marcel Ciolacu, anunț prin care PSD ar urma să depună o moțiune împotriva lui Claudiu Năsui, asupra căruia „există suspiciuni clare de măsluire”.

Nevinovat până la proba contrarie

Ca ripostă la o eventuală amenințare, ministrul spune că nu este nicio problemă că a avut cont pe platforma de granturi acordate IMM-urilor.

Năsui afirmă că a luat act de anunțul președintelui PSD privind intenția de a depune o moțiune în Parlament, cunoaște motivul și nu consideră un privilegiu faptul că a avut cont pe platforma de granturi acordate IMM-urilor (Măsura 3).

Nevinovat până la proba contrarie, Năsui a afirmat că zilele în care a accesat platforma au fost 29 de decembrie și 31 decembrie, înainte să fi existat vreo informație relevantă pe ea.

Așadar, nici vorbă de intervenit într-o procedură de selecţie. Pentru că vreau să fiu 100% transparent și pentru că asta vreau să se întâmple și cu administrația din România, am cerut la STS log-ul accesului pe platformă aferent contului meu. În cazul în care PSD depune moțiunea, voi prezenta în Parlament log-urile puse la dispoziție de STS”, anunță Năsui, conform Mediafax.

Presa, asul din mâneca lui Năsui

Mai mult, Năsui păstrează asul în mânecă, susținând că a vrut să vadă fiecare pas din procedura de înscriere a IMM-urilor și să o optimizeze, motiv pentru care a folosit platforma de câteva ori în două zile.

Am urmărit să măresc ritmul de evaluare. Ca dovadă, ritmul de procesare a crescut ulterior eficientizării platformei de la 90 de dosare pe zi, la peste 800 pe zi”.

Concluzionând, ministrul Economiei a afirmat că, în momentul în care a aflat că există suspiciuni legate de unele înscrieri în platformă, a preferat să facă un anunț imediat. Astfel, a cerut oprirea accesului la platformă și a emis un comunicat legat de această acțiune, în aceeași zi.

Năsui a explicat că absolut totul este verificabil în presă și în arhiva de comunicate a Ministerului, depunând inclusiv o plângere penală in rem la DNA legată de suspiciuni de corupție în acest caz, de comun acord cu Florin Cîțu.

Articolul precedentMinisterul Economiei publică toate contractele cu statul
Articolul următorPolițiști din Constanța, găsiți incompatibili de ANI
Jurnalist full-time / Pesimist part-time