Constanța: o nouă filmare arată că femeia care a căzut de la etaj a fost mutată. Explicația ISU

Reamintim că marți, un incendiu puternic a izbucnit într-un apartament situat la etajul șase al unui bloc de pe Bulevardul Mamaia din Constanța. Incendiul ar fi pornit de la o lumânare lăsată nesupravegheată

În urmă cu două zile, întreaga țară era martora unui incident șocant, în care o femeie din Constanța, suprinsă în apartamentul cuprins de flăcări, cădea de la etaj în încercarea de a se salva. Între timp opinia publică se inflama, pe bună dreptate sau nu, și căuta explicații care să facă lumină în cazul morții accidentale a femeii.

Victima din Constanța a fost mutată de la locul unde a căzut

O nouă filmare arată cum imediat după căzătură, femeia a fost mutată de la locul inițial, fără a se utiliza o targă. Imediat după mutare au început manevrele de resuscitare. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a explicat că manevra a trebuit executată în acest fel întrucât în orice moment s-ar fi putut desprinde elemente din construcția blocului, de la etajul șase, acolo unde a izbucnit incendiul. Astfel, timpul a devenit esențial, orice secundă putând să devină fatală atât victimei, cât și personalului aflat în zonă. Din nefericire, la scurt timp după manevrele de resuscitare, femeia a decedat.

Explicațiile ISU

„Având în vedere faptul că focul se manifesta generalizat şi cu violenţă la etaj, personalul aflat la faţa locului a abordat o manevră de urgenţă pentru mutarea victimei din zona respectivă întrucât în orice moment din cauza focului puteau să se desprindă elemente din construcţia blocului, tâmplăria PVC sau sticlă din cauza temperaturii înalte a focului şi să se spargă astfel să creeze traume suplimentare victimei sau chiar personalului medical, care deja, cum se vede pe imagini, a început să acorde primul ajutor medical în condiţii de siguranţă. Cum se observă în imagini, paramedicii se află în proximitatea locului acolo unde s-a întâmplat tragicul eveniment, iar interesul major a fost de a aplica în cel mai scurt timp manevrele de resuscitare victimei în condiţii de siguranţă. Să ia targa ar fi presupus un timp suplimentar, iar în acele momente orice secundă, orice minut erau vitale”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Constanța, potrivit Mediafax.ro.

Constanța: o femeie a murit după ce a sărit de la etaj, în urma unui incendiu

Reamintim că marți, un incendiu puternic a izbucnit într-un apartament situat la etajul șase al unui bloc de pe Bulevardul Mamaia din Constanța. Incendiul ar fi pornit de la o lumânare lăsată nesupravegheată.

Raed Arafat a cerut o anchetă a situației curente, întrucât pompierii ISU s-au deplasat la fața locului fără o saltea care ar fi putut face diferența dintre viață și moarte pentru femeia care a căzut de la etaj. În plus, autoscara pompierilor a sosit la locul incendiului la câteva minute bune după decesul femeii.

Articolul precedentInterzicerea vaccinării obligatorii: cât costă, mai exact, o viață?
Articolul următorSalubrizare Fapte 5, o problemă moștenită care trebuie rezolvată
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.