Sursă foto: stirileprotv.ro
Sursă foto: stirileprotv.ro

Fostul lider liberal a reacționat după ce premierul Nicolae Ciucă a fost acuzat că și-a plagiat lucrarea de doctorat. Președintele partidului Forța Dreptei a afirmat că Ciucă „este premier pentru că așa a vrut Iohannis”, iar dacă el nu își va da demisia, șeful statului e obligat să îi solicite acest lucru.

Mai mult, Orban l-a citat pe Iohannis, care vara trecută spunea că „plagiatul reprezintă un furt intelectual și este inacceptabil ca, în faţa unor probe concludente, persoanele acuzate să nu facă un pas în spate, după cum se întâmplă în democraţii consolidate.”

„Asta declara preşedintele Iohannis astă-vară. Astăzi a tăcut mâlc!”, a spus președintele Forța Dreptei, relatează news.ro.

Orban: „De la conducerea PNL nu mă aştept la nicio reacţie”

De asemenea, Orban a mai precizat că nu are așteptări ca liberalii să reacționeze la acuzațiile aduse premierului. Mai mult, el a amintit că anul trecut, președintele României Klaus Iohannis a afirmat că plagiatul este o formă de hoție, iar în „vârful statului s-au cocoțat hoții din cauza toleranței societății și a mediului universitar față de plagiat.”

 „De la conducerea PNL nu mă aştept la nicio reacţie. Cât despre PSD, e ca şi cum ai vorbi de funie în casa spânzuratului”, a concluzionat fostul liber, Ludovic Orban.

Președintele Klaus Iohannis a reacționat luni după-masă, cu privire la acuzațiile aduse premierului, afirmând că decizia lui Ciucă de a cere analizarea tezei sale de doctorat este una corectă.

Reamintim că teza de doctorat a lui Nicolae Ciucă include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138, relatează PressOne. În replică, premierul a negat o astfel de acuzație, afirmând că teza sa de doctorat este rodul cercetării științifice și reflectă munca depusă. Mai mult, el a solicitat analizarea lucrării sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp – Instituţia Organizatoare de Studii de Doctorat.

„Acuzaţiile publice nu se pot susţine ştiinţific in niciun fel, fapt ce poate fi dovedit si de raportul oricărei metodologii de depistare a similitudinii, corect şi profesionist utilizată”, a declarat premierul.

Iohannis, prima reacție după ce premierul Ciucă a fost acuzat de plagiat

Articolul precedentÎnființarea „Sectorului 0” a generat un scandal imens în Mogoșoaia. Primarul Paul Precup: „E un prost în Minister care nu știe să facă legea!”
Articolul următorVaccinare la chiuvetă în Dolj: un medic de familie și un ambulanțier, arestați după un flagrant
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.