Sursă foto: Facebook/ Alfred Laurențiu Mihai
Sursă foto: Facebook/ Alfred Laurențiu Mihai

Senatorul Alfred Mihai a venit cu noi detalii referitoare la vizita pe care a efectuat-o în Statele Unite ale Americii.

Senatorul PSD s-a întâlnit și a purtat discuții cu James O. Langfelder, primarul din Springfield, capitala statului Illinois.

În egală măsură, politicianul român a avut un dialog cu Emanuel Christopher Welch, Speaker în cadrul Camerei Reprezentanților din Illinois, dar și cu mulți alți reprezentanți din Senatul și din Parlamentul din Illinois.

Senatorul Alfred Mihai: ”Discuțiile pe care le-am purtat s-au axat pe situația crizei generate de trupele lui Vladimir Putin pe teritoriul Ucrainei”

Oficialii din Illinois au acuzat aceste agresiuni începute de ruși în data de 24 februarie, agresiuni care au declanșat o criză umanitară, o criză a refugiaților ucraineni, o criză energetică, dar și o criză economică. Am discutat despre faptul că au trecut 267 de zile de la începutul acestui război care continuă să ducă la pierderi de vieți omenești, la instabilitate economică și la teroare”, se arată în textul publicat astăzi, 17 neoiembrie pe contul de Facebook.

Potrivit declarațiilor, concluzia discuțiilor purtate cu James Langfelder și Christopher Welch este una singură: NATO a fost, este și va fi de partea Ucrainei, de partea Statelor Membre și de partea Europei de est, iar România are parte de susținere totală, prin întărirea Flancului Estic.

Sursă foto: Facebook/ Alfred Laurențiu Mihai

Dialogul purtat de senatorul PSD cu oficialii din Illinois subliniază relația pe care legislativul statului american o are cu legislativul României, conform Parteneriatului Strategic

Alfred Laurențiu Mihai a precizat că, în același timp, dialogul avut cu oficialii americani demonstrează existența unei colaborări la nivel administrativ-local: Primăria Capitalei statului din America va menține o colaborare cu primăriile din București-Ilfov, prin implementarea de proiecte comune, menite să sprijine domenii ca Educația, Sănătatea sau Energia Verde.

Acest schimb de experiență va continua și la nivel parlamentar: la începutul anului 2023, Christopher Welch va efectua o vizită la București. Vizita unui oficial care face parte din familia social-democrată reprezintă o nouă dovadă a puterii democrate, a colaborării româno-americane și a siguranței oferite de NATO”, a conclus politicianul român.

Articolul precedentSoț și soție, arestați după ce, timp de 7 ani, și-au scos copiii la cerșit
Articolul următorMinistrul Culturii: ”Avem cu 100% mai mulți bani alocați proiectelor culturale mari”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time