Sursa: dw.com

Două persoane din județul Mureș, soț și soție, au fost arestate astăzi de Tribunalul Mureș, ca urmare a unei solicitări a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Procurorii DIICOT îi cercetează pe cei doi de trafic de minori, în legătură cu obligarea propriilor copii să practice cerșetoria.

Coșmarul copiilor a durat, în unele cazuri, chiar și 7 ani. Și, chiar dacă cei doi inculpați au fost sancționați repetat pentru înlesnirea practicării cerșetoriei, nicio altă instituție a statului nu a intervenit.

Ieri, procurorii au efectuat percheziții la domiciliul celor doi soți, iar ulterior i-au reținut. Ulterior, instanța a admis „propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de le lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureş.

Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: 1. L. L. C., DP, în prezent aflat în custodia Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă Mureş, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de trafic de minori în formă continuată (6 acte materiale – aferente celor 6 copii), pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17 noiembrie 2022 până la data de 16 decembrie 2022, inclusiv.

2. L. L., DP, în prezent aflată în custodia Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă Mureş, cercetată sub aspectul comiterii infracțiunii de trafic de minori în formă continuată (6 acte materiale – aferente celor 6 copii), pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17 noiembrie 2022 până la data de 16 decembrie 2022, inclusiv.

Respinge ca neîntemeiate cererile formulate de inculpaţi, prin intermediul avocaţilor desemnaţi din oficiu, de luare a măsurii arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi de la comunicare pentru Ministerul Public”.

Din ce s-a stabilit până acum în timpul anchetei, cei doi soți își trimiteau copiii la cerșit încă din iunie 2015, minorii având în prezent vârste cuprinse între 6 și 16 ani:

Inculpații au transportat persoanele vătămate minore din localitatea de domiciliu, situată în județul Mureș, în municipiul Sibiu, unde le-au obligat să apeleze la mila publicului, beneficiind de foloasele patrimoniale obținute în urma acestei activități.

În perioada 2015 – 2022, unul dintre inculpați a fost sancționat pe raza municipiului Sibiu de 165 de ori pentru apelarea în mod repetat la mila publicului precum și pentru faptul că și-a îndemnat copiii minori să cerșească. De asemenea, cel de-al doilea inculpat a fost sancționat de 30 de ori, în aceeași perioadă, pentru săvârșirea aceluiași tip de contravenții.

La data de 16.11.2022 organele de cercetare penală au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară la locuința inculpaților, fiind găsiți patru minori, cu vârste cuprinse între unu și 14 ani, ce au fost preluați de către DGASPC Mureș.

Alți trei minori au fost preluați de autorități încă din luna octombrie 2022, după ce au fost găsiți singuri, lipsiți de ocrotire și neglijați, nereușindu-se identificarea niciunei persoane din familia extinsă care să își asume responsabilitatea îngrijirii lor”.

Articolul precedentElon Musk își bate joc de angajați: ”Munciți mai multe ore sau semnați-vă demisia”
Articolul următorSenatorul Alfred Mihai a purtat discuții cu primarul din Springfield și cu Speaker-ul din cadrul Camerei Reprezentanților din Illinois