Sursă foto: Ministerul Culturii
Sursă foto: Ministerul Culturii

Ministerul Culturii a anunțat că astăzi, 17 noiembrie 2022, la Biblioteca Națională a României a început Conferința Națională a Managerilor Culturali, ediția a IX-a.

Evenimentul a fost organizat de Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC).

Evenimentul a fost deschis, în mod oficial, de către Lucian Romașcanu, Ministrul Culturii

În cadrul Conferinței Naționale a Managerilor Culturali au participat și prof. univ. dr. Mircea Vasilescu din cadrul Universității din București, Membru în Consiliul Științific INCFC și conf. univ. dr. Carmen Croitoru, Director General INCFC.

Ne aflăm într-o etapă extrem de importantă – creionarea și aprobarea unei strategii culturale pentru următorii șapte, opt sau chiar mai mulți ani. În general, managementul de orice fel la nivelul statului român, și îmi asum acest lucru, cu atât mai mult în zona culturală, este un management de stins focuri, lipsa de continuitate, cel puțin la vârful instituțiilor, creând premisa de permanentă urgență”, a transmis Lucian Romașcanu, potrivit comunicatului de presă.

În acest context, ministrul a ținut să-i felicite pe cei care conduc instituții culturale, precizând că, anul acesta, aceste instituții au fost mult mai bine finanțate față de anii precedenți.

Lucian Romașcanu: ”Am încercat să creștem salariile, ne-a și ieșit, am avut o lege, dar niște iubitori de dreptate, nu spun inițialele de partid, că nu mai știe nimeni de ei, au contestat-o la CCR”

Am avut însă noroc de un buget rezonabil în acest an, avem cu 100% mai mulți bani alocați proiectelor culturale mari, dar și pentru cele mici, independente. Am asigurat sume importante pentru achiziții de artă contemporană, dar și pentru achiziție de carte, deci a fost un an cu belșug, însă niciodată nu este atât cât ar trebui să fie”, a adăugat ministrul Culturii.

Articolul precedentSenatorul Alfred Mihai a purtat discuții cu primarul din Springfield și cu Speaker-ul din cadrul Camerei Reprezentanților din Illinois
Articolul următorCFR a semnat un nou contract finanțat prin PNRR
Jurnalist full-time / Pesimist part-time