Sursă foto: Facebook/MApN
Sursă foto: Facebook/MApN

Ministerul Apărării Naționale din România a precizat că astăzi, 17 noiembrie, Academia Navală ”Mircea cel Bătrân” celebrează 150 de ani de învățământ de marină.

Evenimentul va fi sărbătorit printr-o ceremonie militară.

Academia Navală ”Mircea cel Bătrân” își are originea în ”Școala Flotilei”, înființată prin Decizia Ministerului de Război nr.15/17.11.1872, cu sediul la Galați

La ceremonia militară dedicată aniversării participă reprezentanți ai eșaloanelor superioare, ai administrației publice locale, comandanți de unități și mari unități, alături de personal și studenți ai Academiei Navale Mircea cel Bătrân”, au transmis membrii Ministerului Apărării Naționale din România, într-un comunicat publicat pe contul de Facebook.

Ministerul Apărării Naționale din România: ”Un moment solemn al programului este decorarea Drapelului de Luptă al unității, pentru recunoașterea meritelor acestei instituții de elită”

În data de 19 noiembrie 2022, în intervalul orar 10.00 – 14.00, cei interesați de acest eveniment sunt invitați să viziteze prestigioasa instituție de învățământ, cu ocazia Zilei Porților Deschise.

Cadre didactice și studenți îi vor însoți pe vizitatori și le vor prezenta laboratoarele, simulatoarele, sălile de cursuri, complexul sportiv, precum și muzeul academiei, în care se regăsesc exponate vechi, de o deosebită valoare științifică și documentară”, au transmis membrii MApN.

După cel de-al Doilea Război Mondial, instituția a schimbat mai multe denumiri:

  • Școala Navală și Școală de Maiștri (martie-decembrie 1948),
  • Școlile Marinei Militare (decembrie 1948-iunie 1950),
  • Școala de Ofițeri de Marină (iunie 1950-1952),
  • Școala Militară de Marină (1952-1954),
  • Școala Militară Superioară de Marină (1954-1968),
  • Școala de Ofițeri Activi de Marină „Mircea cel Bătrân” (1969-1973),
  • Institutul de Marină „Mircea cel Bătrân” (1973-1990).
Articolul precedent7 militari și un civil, arestați pentru furtul a 7 tone de combustibil din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu
Articolul următorMinistrul Mediului: ”Trebuie să acordăm o atenție sporită protecției pădurilor din zona montană”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time