Sursa: Hotnews

Opt persoane au fost arestate ieri, la solicitarea procurorilor militari, în legătură cu furtul a 7 tone de combustibil din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Șapte dintre inculpații din dosarul instrumentat de procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București sunt militari, iar unul este civil, primele informații fiind că aceștia se „aprovizionau” cu kerosen și motorină din Baza Aeriană. Faptele, potrivit unui comunicat, datează toate din 2022.

Oficial, cei șapte militari fac parte din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, iar cele aproximativ 7 tone de combustibil sustras a fost fie valorificat fie folosit ulterior în interes personal de inculpați.

Cei opt inculpați au fost reținuți inițial de procurorii militari, apoi prezentați Tribunalului Constanța, care a admis ulterior propunerea de arestare preventivă. Toți au fost arestați preventiv imediat după pronunțarea soluției instanței, mai puțin un plutonier major, pentru care a fost dispusă arestarea preventivă în lipsă:

Dispune arestarea preventivă a inculpatilor: -plt. maj. ALECSANDRU MARIN, sg. maj. DOLOFAN MARIUS BOGDAN, cpt. GHERASIM ANDREI, civil BOBOC CORNEL FLORIN, cap. MENABIT ERVIN, mil. ARDELEAN MIRCEA, -cap. TESLARU GHEORGHE, -sg. maj. MECA VICTORAȘ – pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 16.11.2022 și până la data de 15.12.2022, inclusiv, cu excepția inculpatului ALECSANDRU MARIN, pentru care durata măsurii arestării va curge de la data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă.

Respinge cererile formulate de inculpații Alecsandru Marin și Dolofan Marius Bogdan de luare a măsurii controlului judiciar, precum și cererile de luare a măsurii arestului la domiciliu sau control judiciar formulate de inculpații GHERASIM ANDREI, BOBOC CORNEL FLORIN, MENABIT ERVIN, ARDELEAN MIRCEA, TESLARU GHEORGHE, MECA VICTORAȘ.

Dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă. Măsura se comunică administrației locului de deținere. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare pentru inculpat și de la comunicare pentru procuror”.

Articolul precedentPremierul Ciucă, convins că România este un „candidat serios la integrarea în Spațiul Schengen”
Articolul următorAcademia Navală ”Mircea cel Bătrân” sărbătorește 150 de ani de învățământ românesc de marină