Sursa foto: DCNews
Sursa foto: DCNews

Taxa pe lux nu ar aduce beneficii statului român. Este concluzia la care a ajuns, aseară, Mircea Badea.

Aflat la o emisiune difuzată de postul de televiziune Antena 3, Mircea Badea a explicat de ce taxarea românilor bogaţi reprezintă o acţiune greşită.

Un busniess legal înseamnă plus valoare, în timp ce afacerile ilicite ar trebui pedepsite legal

Omul de televiziune este de părere că există o discrepanţă majoră între românii care s-au îmbogăţit prin forţele proprii şi cei care au făcut averi în mod ilegal.

Punând accept pe partea corectă a afacerilor existente în România, Badea a precizat că bogații (care au devenit bogați prin business) produc bani, locuri de muncă, adică aduc un plus de valoare în ceea ce priveşte economia statului român.

Clar nu știe statul ce să facă mai bine decât sectorul privat cu banii respectivi, când vorbim despre business. Când vorbim despre cheltuielile bogaților, adică își ia bogatul yacht sau își ia bogatul avion. Pe cumpărătură, da, poți să pui taxă pe cumpărătură. Deci, dacă e o supra-taxare a businessului, nu. Dar, dacă e o taxare a cumpărăturilor, ea poate fi cel mult amuzantă, în România. Să zicem că cel puțin la nivel principial ar avea o noimă, dar ar fi amuzantă: câți își cumpără avioane și yachturi”, a explicat omul de televiziune.

Mircea Badea: taxa pe lux ar trebui să ţină cont de inflaţie

Conform explicaţiilor oferite de Mircea Badea, cheltuielile ar trebui descurajate în momentul în care se produce inflaţia.

O taxă pe lux nu va reduce cheltuiala bogaților, iar persoanele în cauză vor rămâne la același nivel de cheltuieli.

Deci, din punct de vedere inflaționist, nu ai făcut absolut nicio șmecherie”, a conclus Mircea Badea.

În cursul săptămânii trecute, PSD a anunțat că vrea să introducă o taxă de solidaritate pe lux

Taxa urma să intre în aplicare pentru case de peste 120 mp, mașini de peste 50.000 de euro sau venituri de peste 100.000 euro pe an.
În acest context, în data de 15 noiembrie, Sorin Grindeanu a anunțat că PSD a cerut date în plus de la Finanțe. Cu toate acestea, Florin Cîțu a declarat că nu înțelege utilitatea acestei taxe.

Articolul precedentSindicatul Europol caută „un polițist responsabil” care să îl sancționeze pe președintele României
Articolul următorKelemen Hunor spune că este nevoie urgentă de formarea unui guvern
Cristina Antal
Jurnalist full-time / Pesimist part-time