Foto: Realitatea
Foto: Realitatea

În cursul săptămânii trecute, PSD a anunțat că vrea să introducă o taxă de solidaritate pe lux.

Taxa urma să intre în aplicare pentru case de peste 120 mp, mașini de peste 50.000 de euro sau venituri de peste 100.000 euro pe an, potrivit unor surse HotNews.

În acest context, astăzi, 15 noiembrie, Sorin Grindeanu a anunțat că PSD a cerut date în plus de la Finanțe, deși premierul interimar Florin Cîțu a declarat că nu înțelege utilitatea acestei taxe.

Mai mult, Grindeanu a anunţat că nu au existat încă discuţii referitoare la pragurile pentru taxa pe lux. De asemenea, președintele Camerei Deputaților a adăugat că e nevoie destul de rapid de un guvern cu drepturi depline.

Cu toate acestea, numirea în funcţie depinde de momentul în care se încheie negocierile actuale.

Taxa pe lux, care a blocat negocierile din coaliție, va fi impusă în România în stil pur românesc

Am condus grupul de lucru legat de programul de guvernare. Nu s-au închis capitolele legate de muncă, taxe, nivel de trai. Facturile sunt din ce în ce mai mari, inflația a ajuns la 8 la mie. Statul trebuie să ajute cetățenii. Pentru ca acest lucru să aibă loc, noi am venit cu propuneri, acestea se află pe masă. Când se va ajunge la o concluzie, se va comunica acest lucru. Nu s-a discutat de pragurile pentru taxa pe lux. S-au cerut date în plus de la Finanțe și cât se poate colecta. Când se vor primi acele date, vom găsi o soluție. Tot ce se vorbește la televizor sunt povești acum”, a declarat Sorin Grindeanu.

Ciolacu: “Luxul și prostia se plătesc”

Referitor la discuţiile legate de această taxă, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că aceasta reprezintă „o taxă modică” pe care cei cu venituri mari și-o vor permite: “Luxul și prostia se plătesc”.

În plus, Ciolacu a adăugat că PSD susține în continuare acest lucru.

Articolul precedentMinisterul Educației solicită clarificări în privința testării pe bază de salivă
Articolul următor10.000 euro pe săptămână, mita promisă unui polițist de frontieră pentru a trece cu vederea traficul de migranți
Jurnalist full-time / Pesimist part-time