Sursa: Politia de Frontiera

Doi bărbați au fost arestați preventiv pentru dare de mită și complicitate la dare de mită, într-un dosar instrumentat de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara, în legătură cu traficul de migranți.

Cei doi bărbați, dintre care unul de origine sârbă, sunt acuzați că au încercat să „momească” un polițist de frontieră cu nu mai puțin de 10.000 de euro pe săptămână, pentru ca, în schimb, acesta să permită intrarea în țară a mai multor migranți.

Promisiunea față de polițist a fost făcută ieri, unul dintre inculpați explicându-i acestuia că, dacă „bat palma”, va primi 100 de euro pentru fiecare migrant care va trece fără probleme prin punctul de frontieră. Cei doi inculpați s-ar fi întâlnit cu agentul de poliție din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, ocazie cu care unul dintre inculpați a calculat că „urmau să fie trecute 25 de persoane, de minimum patru ori pe săptămână, pe o durată nedeterminată de timp”.

Afacerea s-a oprit însă aici, astăzi cei doi inculpați fiind prezentați instanței, unde s-a luat decizia arestării preventive. „Admite propunerea Ministerului Public – Parchetului de pe lângă ICCJ – DNA – ST Timișoara, privind arestarea preventivă a inculpaților BA şi GNV. Dispune arestarea preventivă a inculpatului BA pe o durată de 30 de zile, începând din data de 15.11.2021 până la data de 14.12.2021 inclusiv.

Dispune arestarea preventivă a inculpatului GNV pe o durată de 30 de zile, începând din data de 15.11.2021 până la data de 14.12.2021 inclusiv. Dispune (…) virarea sumei de 250 lei onorariu interpret limba sârbă”, se arată în încheierea instanței, care poate fi contestată în termen de 48 de ore.

Articolul precedentGrindeanu, despre taxa pe lux: “Tot ce se vorbește la televizor sunt povești”
Articolul următorÎn pline negocieri privind guvernarea PNL – PSD, Barna îl vrea pe Cîțu ca premier