Sursa: Captură Video

Senatorul Irineu Darău, al treilea candidat în cursa pentru președinția USR PLUS, critică „bâlbele” din ultimele zile, de când a fost dat „start vot” în interiorul partidului.

De altfel, Irineu Darău a subliniat încă de la începutul depunerii candidaturii că partidul „a fost acaparat de „găşti” conduse de Dan Barna şi Dacian Cioloş”, copreşedinţi ai USR PLUS și totodată contracandidații săi, iar acum crticile sale se îndreaptă către actualul președinte al formațiunii.

În teorie, votul trebuia să înceapă pe 15 septembrie si să se desfășoare online, pe parcursul a două săptămâni. Însă încă de la început au fost sincope și probleme, dat fiind că le-a fost permis votul și unor membri de partid suspendați. Procedura a fost întreruptă, reluată ieri la prânz, iar Irineu Darău reclamă că sunt în continuare probleme, dat fiind că nu ar fi fost făcută corectarea deplină a listelor de votanți.

Probleme care, avertizează senatorul, sunt exclusiv din vina lui Dan Barna și a „incompetenților” cu care s-a înconjurat. Mai mult, lasă să se înțeleagă Darău, cei care promit că vor duce USR PLUS pe „culmile gloriei”, nu vor reuși niciodată nimic altceva decât să îl distrugă din interior.

Vorba lui Drulă: Barna-Ghinea, s-a terminat!
Rețineți că voi nu sunteți partidul și că de fiecare dată când călcați pe cap oameni și reguli nu faceți decât să ne compromiteți pe toți. Vrem și promitem competență și domnia legii. Dar mai întâi de toate trebuie să le asigurăm în interior, iar gașca voastră a promovat în responsabilități-cheie oameni incompetenți care nu aveau ce căuta acolo.

Azi vede toată țara ce probleme avem pentru organizarea unui simplu vot intern, iar acesta e un prejudiciu uriaș pe care îl aduceți imaginii partidului. De la fuziune, ați avut la dispoziție 4 luni întregi să asigurați un registru electoral corect și complet pentru doar 50000 de oameni. Responsabilitatea voastră este totală, fiindcă voi controlați și Biroul Național și Secretariatul General și o parte bună din Comisia Electorală. Culegeți ceea ce ați semănat, fiindcă ați ajuns atât de rău încât pur și simplu nu mai aveți oameni care să lucreze bine și cu cap.

Ați preluat acest partid acuzând că ați găsit „contabilitate ținută la pungă”. Ei bine, după 4 ani de domnie, ați lăsat multe subiecte fix „la pungă”: nu doar contabilitatea și evidența membrilor (privind statusul și drepturile lor), ci și gestiunea resurselor umane, sprijinul pentru aleșii locali, comunicarea internă, comunicarea externă sau arbitrajul. Ați făcut asta în ciuda sumelor din subvenția primită de partid – bani publici care se dau exact pentru ca partidele să poată funcționa. Iar ceea ce ați pus voi pe picioare doar „funcționare” nu se poate numi.

Ne promiteți mereu „USRPLUS la guvernare”. Nu ne veți duce acolo vreodată cu rost și nu putem schimba România cu asemenea tactici. Ați coborât destul brand-ul USRPLUS și prin ceea ce faceți cu procesul de vot riscați să ne doborâți de tot. Și totuși mai vreți încă 2-4 ani de putere, să vă desăvârșiți opera.
STOP! Voi face tot ceea ce depinde de mine să vă opresc. Este timpul schimbării
”, scrie Darău pe Facebook.

Articolul precedentVirgil Popescu explică de ce plafonarea prețurilor nu ar fi o opțiune
Articolul următorCîțu îl acuză pe Orban de partizanat cu PSD, AUR și USR PLUS