Panică într-un tren care circula în Spania, după ce acesta a fost cuprins de flăcări, în apropiere de Castellón. Pentru a scăpa de incendiu,  aproape 20 de pasageri au sărit pe geam, suferind arsuri, trei dintre ei fiind răniți grav, potrivit digi24.ro.

Trenul mergea spre Zaragoza, iar la un moment dat mecanicul de tren a obsevat incendiul de vegetație, flăcările venind periculos către calea ferată

. Mecanicul a vrut să schimbe sensul de mers al trenului, dar de frică că trenul ar putea fi cuprins de flăcări, pasagerii au intrat în panică și au spart geamurile, încercând astfel să scape. Conductorul trenului le-a cerut pasagerilor să-şi păstreze calmul, iar persoanele care au rămas înăuntru şi au respectat instrucţiunile nu au fost rănite. Doi dintre pasagerii care au suferit arsuri grave au fost transportati cu elicopterul, în timp ce alții, printre care și o fată de 10 ani, au fost transportați la spitalele din zonă pentru acordarea de îngrijiri medicale. Serviciile de urgență au anunțat că printre pasagerii răniți grav se află și o femeie de 58 de ani. 

Valencia este regiunea din Spania de incendii de vegetație severe din cauza valului de căldură prelungit din Spania, care a distrus mii de hectare de pădure și a determinat evacuarea a peste 1000 de persoane

 Doi pompieri care intervin pentru stingerea focului au suferit arsuri. Pădurile din Spania ard în continuare cu putere, miercuri dimineaţă, în ciuda eforturilor pompierilor. Rafalele de vânt şi-au schimbat direcţia, purtând flăcările spre Sacañet. Din acest motiv, autorităţile au propus şi au pus ulterior în practică evacuarea preventivă a rezidenţilor din apropierea incendiului. Pompierii au abordat o strategie „complet” nouă în lupta cu focul. Următoarele ore vor fi „deosebit de complicate”, au precizat reprezentanţii serviciilor de urgenţă spaniole. „Nu avem nicio alternativă, putem încerca doar să ne protejăm oamenii”, a declarat un oficial. Incendiul a izbucnit luni după-amiază, peste 1.000 de persoane  fiind  evacuate din calea flăcărilor.

Femeile din Spania sunt încurajate să meargă la plajă, indiferent de siluetă

Articolul precedentPrefectul Capitalei a început verificarea calității apei din lacurile bucureștene
Articolul următorGrupul de Inițiativă Civică Parcul Izvor: ”Evenimentele cu un grup mare de participanți au un efect dezastruos asupra solului și vegetației din parc”