Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Prezent în cadrul unei emisiuni la Digi24, Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a precizat că mai mulți români au folosit cardurile sociale ale Guvernului pentru achiziționarea de băuturi alcoolice şi ţigări.

Marcel Boloş a ținut să atenționeze că aceste fapte sunt pedepsite cu sancțiuni care ajung până la 6.500 de lei.

Cardurile au fost blocate, iar sancțiunile vor fi mai dure dacă românii vor continua să achiziționeze alcool și țigări folosind aceste vouchere

Nu se poate generaliza folosirea aceasta a cardurilor, doar pentru produse de tutun şi alcool, ne aşteptam să existe astfel de cazuri, motiv pentru care, în Ordonanţa care a fost aprobată, am şi introdus un capitol de sancţiuni, încât astfel de lucruri să le putem sancţiona”, a spus Boloş, potrivit Știri pe Surse.

Această măsură a fost gândită pentru un număr de 2.5 milioane de beneficiari, iar introducerea sistemului de sancţiuni a avut rolul de a descuraja și disciplina folosirea voucherelor.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene: ”Dacă vedem că lucrurile iau amploare, atunci probabil că vom modifica Ordonanţa şi pentru cei care sunt în această situaţie le vom retrage cardurile sociale”

Încă nu avem o astfel de situaţie, dar fapta este evident de natură contravenţională, se pot aplica amenzile care nu sunt deloc de neglijat pentru că merg până la 40 de puncte de amendă, undeva în jurul a 6.500 de lei, însă, dacă vom vedea că acest fenomen se generalizează, putem introduce şi sancţiuni mai dure. E regretabil că sunt astfel de situaţii”, a spus ministrul.

Ministrul a explicat că mii de carduri sunt, în momentul de față, blocate, fie ca urmare a modului defectuos de folosire a lor, fie pentru că sunt probleme de identitate în legătură cu beneficiarii de vouchere.

Potrivit ministrului, este o datorie a beneficiarului să înțeleagă că ele au fost date pentru a sprijini populația și pentru a nu face comerț cu ele.

Articolul precedentDe ziua lui, un băiețel de 5 ani a fost felicitat de polițiști: ”Bogdănel visează să devină polițist, pentru că își dorește să lucreze cu oamenii”
Articolul următorUdrea nu renunță la ideea de a fi liberă: „Vreau să cer și eu să fiu considerată nebună și fără discernământ”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time