Clotilde Armand
Clotilde Armand / Foto: Facebook

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand este acuzată că nu a reușit să aducă „la zi” situația burselor de performanță ale elevilor din acest sector, în ciuda faptului că sumele sunt infime.

„Madamarmad răsplătește serios performanța elevilor din Sectorul 1. Bursă de performanța de 2 LEI în Sectorul 1, la propriu, fără ghilimele. Fabuloasa suma de 2 LEI nu i-a permis primăriței validate nici măcar să ajungă la zi cu plata burselor”, a scris fostul primar Dan Tudorache pe pagina sa de Facebook.

Dan Tudorache (Facebook)

În luna martie, într-un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 1, era anunțat faptul că elevii care învață în școlile și liceele din acest sector și-au primit a doua tranșă restantă a burselor aferente primului semestru din anul școlar 2020-2021. Concret, era vorba de 19.809 burse în cuantum total total de 6.838.550 de lei pentru perioada 15 octombrie-15 noiembrie 2020.

Categoriile de burse care se acordă elevilor sunt următoarele: Burse de performanță – în cuantum cuprins între 600 și 1.000 de lei – 453 de beneficiari;  Burse de merit – în cuantum cuprins între 200 și 500 de lei – 14.527 de  beneficiari; Burse de studiu – în cuantum de 300 de lei – 391 de beneficiari; Burse de ajutor social – în cuantum de 350 de lei – 4.438 de beneficiari.

De altfel, în luna iunie, edilul Sectorului 1 venise cu o propunere ce prevedea reducerea bugetului de burse pentru semestrul al doilea de la 34 milioane de lei la 26 milioane de lei, potrivit Buletin de București. În urma respingerii la vot a acestei propuneri, valoarea burselor a rămas la același nivel cu cele din primul semestru.

PSD Sector 1 strânge, în stradă, semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand

Articolul precedentRaluca Turcan se pune „scut” între Cîțu și Orban
Articolul următorMAE anunță finalizarea procedurilor pentru repatrierea ultimilor români aflați în Afganistan