Sursă foto: Youtube ( captură video)

Fostul lider PNL, Theodor Stolojan, a declarat la emisiunea Insider Politic că piatra de temelie pentru actuala coaliție de guvernare va fi campania prezidențială din 2024.

Stolojan a precizat că rotativa guvernamentală de anul viitor îl îngrijorează, precizând că viitorul premier, Marcel Ciolacu, are concepte diferite privind reforma fiscală.

„(…) Sper că domnul Ciolacu va avea cumpătarea necesară să nu forţeze această notă. Însă piatra de încercare, după mine, e campania prezidenţială, care a fost piatra de încercare şi la Geoană – Băsescu”, a spus fostul lider liberal, potrivit news.ro.

Candidat comun PSD-PNL la prezidențiale?

De asemenea, fostul prim-ministru al României a mai precizat că nici pentru PSD și nici pentru PNL nu ar fi bine să aibă un candidat comun la prezidențiale.

„Nu e ceva bun pentru niciunul dintre partide acest lucru. Gândiţi-vă cum ar trebui să se desfăşoare campaniile locale, campaniile parlamentare, având candidat comun la prezidenţiale. Adică totul devine deformant ”, a transmis Stolojan.

Fostul lider liberal a mai precizat că partidul condus de Nicolae Ciucă are șanse să câștige alegerile prezidențiale, dar PNL „trebuie să-și apere punctele de vedere foarte serios.”

Printre posibilii candidați pentru funcția de președinte al României, Stolojan a afirmat că din partea PNL, doar Nicolae Ciucă ar avea șanse. Mai mult, Mircea Geoană este un posibil candidat

„Sigur că e preşedintele partidului, se bucură la ora actuală de încrederea cea mai mare din partid. Deci, în mod normal, dacă partidul se hotărăşte să aibă un candidat din rândul membrilor Partidului Naţional Liberal, altul cu forţa competitivă a domnului Ciucă, nu avem”, a mai spus Stolojan.

Întrebat dacă liberalii o vor susține pe Laura Codruţa Kovesi la alegerile prezidenţiale, fostul președinte PNL este de părere că liberalii nu sunt dispuși să suțină un om care vine din afara partidului.

Reamintim că în spațiul public se vorbește despre o posibilă candidatură a lui Mircea Geoană pentru funcția de președinte al României.

Citește și articolul: Ministrul Agriculturii, Petre Daea, criticat de președintele PNL Brăila: „Agricultura are nevoie de altceva, nu doar să ne pozăm prin toate canalele”

Articolul precedentTuriștii români, fericiți cu litoralul din România
Articolul următorProtestele împotriva guvernului condus de Viktor Orban continuă
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.