Sursa foto: Constanta Azi

Hoteluri și terase goale, aceasta este imaginea litoralului românesc pentru vara lui 2022 din cauza prețurilor mari.

Majoritatea românilor au ales vacanțe în Bulgaria și Grecia, fiind mai ieftine, iar pe toate rețelele sociale apar sute de postări cu români care „laudă” modul în care se face turism pe litoralul românesc.

Cu toate acestea, există și oameni care se bucură de atmosfera autohtonă de pe litoral, scrie ziare.com. Într-o postare pe Facebook, o româncă a vorbit despre revenirea sa din Năvodari, unde a stat la un apartament cu doar 250 de lei pe noapte, acesta fiind curat, utilat și nou.

Litoralul românesc, „scufundat” de prețurile exagerate. Vara 2022, o adevărată catastrofă pentru hotelieri

Am făcut plajă la Yucatan, 20 lei șezlong, nisip fin, umed, ideal pentru cei cu copii și cărucioare de bebei, apă caldă, curată, mică, ideală pentru copii mici. Ca și restaurante în zonă, recomand Lemon cliff, Oneiro, Yucatan, Nikos, Noa, iar pentru cei dispuși să se deplaseze, Hanul cu peste, Cherhanaua Tasaul”, a scris românca pe rețeaua de socializare.

Turista a mai precizat că restaurantele au prețuri mai mari ca în Capitală, dar nu atât de „aberante” cum se vehiculează în presă. Mai mult, femeia a mai declarat că și-a pregătit singură micul dejun pe perioada șederii, având doi copii mai mici a optat pentru o variantă mai ieftină și utilă.

„Personal, noi recomandăm zona Năvodari, trebuie doar să bifezi ceea ce te mulțumește cel mai mult! Nu doresc comentarii contradictorii, răutăcioase, este doar o postare despre experiența noastră!”, a scris aceasta pe grupul Am fost acolo (recenzii cazare, restaurante, vizite).

Fericirea stă în lucrurile mici… și scumpe. Alți români au lăudat Năvodari

Un alt turist ce a ales Năvodari  a lăudat plaja unde a stat, dar și prețurile de la restaurantele pe care le-a vizitat. El a mărturisit că litoralul românesc nu înseamnă doar Mamaia și „plaje de cocalari”, precizând că orașul Constanța are plaje cu nisip fin și restaurante decente la preț.

Cu toate acestea, unii îi contrazic pe cei doi „fericiți”. Un internaut a comentat că nu a putut găsi cazare în Allezi sub 450 de lei, totul fiind foarte scump și foarte prost.

„Un sejur de 7 nopți mă ducea undeva la 4500-4800 (pentru apartament cu vedere frontală la mare) adică, eram ceva de genul, vreau să-l închiriez nu să-l cumpăr”, a comentat un român.

Citește și articolul: Strategie pentru atragerea turiștilor: Taxa de parcare din sudul litoralului, eliminată până la sfârșitul sezonului estival

Articolul precedentUn avion cargo s-a prăbușit în Grecia. Toți cei prezenți la bord au murit
Articolul următorCampania prezidențială din 2024, piatra de încercare pentru coaliția de guvernare
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.