Sursa foto: Facebook/ Petre Daea

Cunoscut pentru felul său nonconformist, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost aspru criticat, după ce s-a pozat într-un canal de irigații plin de apă purtând pantofi.

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a declarat că nu poate să fie de acord cu astfel de practici populiste, într-o perioadă când România are nevoie de soluții rapide în ceea ce privește salvarea agriculturii românești.

(…) Dacă domnul Daea se bagă sub tunurile de apă sau că intră în pantofi în canalul de irigaţii, curge apa mai repede? Asta este o circotecă ieftină, pe care unul ca mine, care e inginer agronom şi ştie problemele care sunt în teren, nu poate s-o accepte”, a declarat deputatul liberal.

Petre Daea ar trebui să vină cu lucruri concrete, nu doar de dragul de a face circ

De asemenea, președintele PNL Brăila a precizat că nu are nimic nu Petre Daea, dar ministrul Agriculturii este depășit de situație, el fiind un specialist al anilor ’90.

„Astăzi nu mai este un specialist care mie, ca inginer agronom, să-mi stârnească interesul să-l ascult. În afară de faptul că „planta are nevoie de apă”, ceea ce ştim şi noi, nu vine cu nimic nou”, a mai spus Alexandru Popa.

În încheierea mesajului său, președintele PNL Brăila a cerut proiecte viabile pentru agricultura românească, precizând că situația este una critică. Mai mult, cheltuielile la hectar au ajuns să fie de 6.000 de lei, iar fermierii vor avea o problemă foarte mare la toamnă.

„Trebuie să găsim o variantă prin care să le acordăm despăgubiri, să fim lângă ei sau să găsim o variantă pentru ca, în anii următori, să se poată lupta cu o secetă pedologică aşa cum întâmpinăm în acest an”, a conchis Alexandru Popa.

Reamintim că ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vizitat mai multe județe din estul și nord-estul țării, afectate de secetă pedologică.

Citește și articolul: Seceta face ravagii într-o comună din județul Iași: Cisterna, singura sursă de apă a sătenilor

Articolul precedentBucureşti: 34 de autobuze vor circula cu mesaje despre importanța donării de sânge
Articolul următorFostul director ABA Mureș, trimis în judecată în legătură cu o angajare la vârful SGA Mureș
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.