Foto: Facebook/Societatea de Transport București - STB SA
Foto: Facebook/Societatea de Transport București - STB SA

Zeci de autobuze STB vor fi colantate cu mesaje care informează populaţia asupra donării de sânge.

De asemenea, în timpul călătoriei, pe ecranele din interiorul autobuzelor vor rula imagini cu informații și mesaje de conștientizare a importanței donării de sânge.

Anunțul a fost făcut astăzi, 13 iulie, de primarul General al Capitalei, Nicușor Dan.

Nicușor Dan: ”34 de autobuze STB vor fi colantate cu mesaje informative care sper să aibă impact la cât mai mulți bucureșteni”

 ”Vom sprijini Institutul de Hematologie în realizarea tuturor acțiunilor pe care și le propune pentru educarea actualilor și viitorilor donatori pentru că înțelegem importanța acestui gest și a nevoii uriașe de sânge la nivelul spitalelor din București și din țară”, a declarat edilul, în cadrul unei conferințe de presă.

Mai mult, într-un text distribuit pe contul de Facebook, Nicușor Dan a ținut să precizeze că a susținut, împreună cu dr. Doina Goșa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină al Municipiului București, o conferință de presă pentru a promova donarea de sânge.

Această campanie este parte a protocolului semnat, în urmă cu patru luni, de Primăria Capitalei și Institutul Național de Transfuzie Sanguină ”Prof. Dr. C. T. Nicolau

Și pentru că informarea corectă este esențială în atragerea donatorilor, 34 de autobuze STB vor fi colantate cu mesaje informative care sper să aibă impact la cât mai mulți bucureșteni, iar pe ecranele din interiorul autobuzelor vor rula imagini și mesaje de conștientizare a importanței donării de sânge”, se arată în textul postat pe contul de Facebook.

Prin această campanie se va susține, inclusiv în instituțiile din subordinea Primăriei, donarea de sânge și componente sanguine în București.

Articolul precedentRomânia trebuie să investească în panouri solare, pentru producția de energie curată și regenerabilă
Articolul următorMinistrul Agriculturii, Petre Daea, criticat de președintele PNL Brăila: „Agricultura are nevoie de altceva, nu doar să ne pozăm prin toate canalele”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time