Sursa foto: Facebook/Petre Daea
Sursa foto: Facebook/Petre Daea

Într-o convorbire telefonică la postul Digi 24, ministrul Petre Daea a venit cu asigurări, precizând că alimentele nu se vor scumpi din cauza secetei.

Noul ministru al Agriculturii s-a aflat în vizită la Galați și Brăila. Potrivit declarațiilor, nu există probleme la nivelul sitemelor de irigație, iar instalațiile asigură suficientă apă pentru plante.

Petre Daea îl contrazice pe ministrul Mediului, explicând că, pentru a discuta despre efectele secetei trebuie să fii ”la fața locului”

Nu aș fi în consonanță cu ministrul Mediului vis a vis de secetă, de lipsa de apă în sol, dar în momentul în care califici suferința plantelor trebuie să o vezi la fața locului. Procentul acesta de 75% se referă la cantitatea de apă pe care o are solul la un moment dat. Urmăresc acest obiectiv – cum se comportă plantele în câmp, ca atare, și în perimetrele irigate”, a explicat noul ministru al Agriculturii.

Atât în Galați, cât și în Brăila, culturile sunt, în permanență, irigate

Ieri am fost la Brăila și am văzut în aproape cele 300.000 de hectare care sunt amenajate la irigat, culturile din perimetrul irigabil sunt în regulă, deci nu avem calamități în acest perimetru. Astăzi sunt în Galați. Din 291.000 de hectare, care este suprafața arabilă a acestui județ, pentru 88.000 de hectare au fost încheiate contracte de irigare. Culturile se irigă. În perimetrele pe care le avem în funcțiune, unde instalațiile asigură apă la plante, nu avem pierderi de recoltă”, a mai adăugat Petre Daea la Digi 24.

Concluzionând, ministrul este de părere că nu vor fi influențe majore din cauza acestei situații, pentru că România produce, a produs și anul acesta și va încheia recoltatul în câteva zile.

Recolta va asigura necesarul țării și un excedent pe care îl va exporta, în așa fel încât fermierii să beneficieze de venituri, în așa fel încât să poată pregăti anul agricol viitor”, a mai spus Daea.

Articolul precedentSe întâmplă în România: Asfaltul turnat pe ploaie, pe un drum județean din Iași, luat pe roțile mașinilor de către șoferi (VIDEO)
Articolul următorEste nevoie de reguli clare în ceea ce privește utilizarea trotinetelor electrice
Jurnalist full-time / Pesimist part-time