Foto: Facebook/Petre Daea
Foto: Facebook/Petre Daea

Petre Daea, candidatul susținut de social-democrați, a fost numit noul ministru al Agriculturii.

Politicianul a depus astăzi, 8 iulie, jurământul în fața președintelui României.

Politicianul devine, pentru a doua oară, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

Daea a avut o ezitare și a pus mâna pe Biblie abia după ce și-a rostit jurământul. Potrivit informațiilor apărute în presă, nici președintele, nici noul ministru nu au făcut declarații.

Alături de ministru, au fost prezenţi preşedinţii celor două Camere, Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor şi Alina Gorghiu, preşedintele interimar al Senatului, precum şi premierul Nicolae Ciucă.

Numirea sa în funcție vine după ce fostul ministru a demisionat. Procurorii fac o investigație în legătură cu presupuse intervenții ale ministrului Adrian Chesnoiu în cadrul unor concursuri de angajare.

Nu am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă”, a precizat Chesnoiu.

Petre Daea a mai ocupat funcția de ministru al Agriculturii în intervalul 4 ianuarie 2017 – 4 noiembrie 2019

În perioada 1970–1989 a fost membru al Partidului Comunist Român, în care a intrat din convingere. Până în 1989 a deținut funcția de adjunct șef de secție la Comitetul Județean de Partid, la secția pentru agricultură.

Petre Daea, care și-a început cariera în perioada comunistă, a mai fost ministru în guvernele Adrian Năstase, Mihai Tudose, Viorica Dăncilă. De asemenea, esta cunoscut în spațiul media și pentru pentru gafele publice.

Articolul precedentLipsa de experiență duce la accidente grave: Noii vatmani din București sunt scoși pe traseu după doar 3 zile de instructaj
Articolul următorTimp de 3 zile, societatea RAJA a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență
Jurnalist full-time / Pesimist part-time