Sursa foto: Chirii.ro

Purtătorul de cuvânt al companiei germane Vonovia VNAn.DE a anunțat că va reduce căldura chiriașilor la 17 grade Celsius între orele 23:00 și 06:00, scrie hotnews.ro.

Măsura vine în contextul în care Germania se pregătește pentru o posibilă criză a gazelor naturale, dacă Moscova decide întreruperea livrărilor de gaze.

Vonovia deține aproape 500.000 de apartamente în Germania, pe care le încălzește prin intermediul furnizorilor de energie, scrie sursa citată. Măsura se va aplica doar pe timpul nopții, chiriașii având posibilitatea de a folosi termostatele după bunul plac în timpul zilei. Mai mult, raționalizarea nu va afecta apa caldă.

Uniunea Europeană se pregătește pentru sistarea completă a gazelor rusești. Ursula von der Leyen a avertizat statele membre UE de posibilitatea unei crize energetice masive în iarnă

Reprezentanții companiei germane au anunțat că prețurile la energie vor crește mai mult în următoarea perioadă, în contextul în care Vonovia se bazează pe gaze naturale pentru 55% din necesarul său de energie termică.

Rolf Buch, șeful companiei, a anunțat că facturile la prețurile energetice îi va costa pe chiriași cât două luni de chirie. Guvernul german a tras un semnal de alarmă și a recomandat companiilor și populației să își micșoreze consumul de energie.

„Ca să reducem consumul de gaz, trebuie să folosim mai puțin gaz pentru a produce electricitate. În schimb, centralele electrice pe bază de cărbune vor trebui să fie folosite mai mult”, a spus Ministerul german al Economiei, Robert Habeck,  la jumătatea lunii Iunie.

Și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a recomandat statelor membre UE să se pregătească pentru scenariul în care Rusia va opri, definitiv, livrarea de gaze către continentul european.

Reamintim că Guvernul Ciucă ia în calcul o raționalizare a gazului pentru marii operatori economici, populația nefiind afectată de o asemenea decizie. În prezent, țara noastră își asigura necesarul de gaze în procent de aproape 90%.

Citește și articolul: Guvernul ar putea raționaliza consumul de gaze pentru companii

Articolul precedentTimp de 3 zile, societatea RAJA a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență
Articolul următorGrevă la Centrul de Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități: ”După 30 de ani de muncă, spun că nu suntem profesioniști”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.